Війна в Україні: головні новини станом на 656 день повномасштабного російського вторгнення

Президент США Джо Байден запросив свого українського колегу Володимира Зеленського до Білого дому через кілька днів після того, як його адміністрація попередила, що через кілька тижнів закінчаться гроші на допомогу Україні, якщо американські законодавці не вживуть жодних дій
Зеленський відвідав інавгурацію Хав'єра Мілеї в Аргентині, після чого відвідає Вашингтон, щоб вийти з глухого кута щодо допомоги Україні. Фото - прес-служба Президента України

Як повідомляє «Kreschatic», минулого тижня сенатори-республіканці заблокували екстрену допомогу на суму 106 мільярдів доларів, насамперед для України та Ізраїлю, після того, як консерватори відмовилися виключити імміграційні реформи, яких вони вимагали як частину пакету.

В офісі Зеленського повідомили, що він прибуде до Вашингтона в понеділок і зустрінеться з Байденом під час робочого візиту, який включатиме «низку зустрічей і обговорень». Зеленського також запросили виступити перед сенаторами США у вівторок вранці в Капітолії, повідомив помічник керівництва Сенату, тоді як приватна зустріч між Зеленським і спікером Палати представників США Майком Джонсоном також відбудеться в Капітолії у вівторок, сказав речник Джонсона Радж Шах.

Зеленський був присутній на приведенні до присяги нового президента Аргентини Хав’єра Мілеї під час його першої офіційної поїздки до Латинської Америки, де він намагається заручитися підтримкою країн, що розвиваються. Мілей привітав українського президента в президентському палаці після його інавгурації. Вони міцно обійнялися, обмінялися словами, а потім Мілей, який заявив, що має намір прийняти іудаїзм, презентував своєму українському колезі менору в якості подарунка.

Зеленський зазначив, що на полях інавгурації у нього була «відверта» розмова з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. «Це було максимально відверто – і, очевидно, йшлося про наші європейські справи», – сказав Зеленський у своєму нічному відеозверненні. Орбан погрожував заблокувати додаткову допомогу ЄС для України, а також переговори про вступ до ЄС.

Британія повідомила, що передала Україні два мінно-пошукові кораблі. Мінні мисливці, спочатку HMS Grimsby і HMS Shoreham, були перейменовані в Чернігів і Черкаси в Глазго в червні, і допоможуть Україні підтримувати важливий маршрут для торгових суден, що подорожують через Чорне море.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 655 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *