Війна в Україні: головні новини станом на 660 день повномасштабного російського вторгнення

ЄС вирішив розпочати переговори про членство з Україною, зробивши важливий крок, який стане важливим поштовхом для Володимира Зеленського та завдасть удару Володимиру Путіну
ЄС вирішив розпочати переговори про членство з Україною, Путін заявив, що мир в Україні буде «тільки тоді, коли ми досягнемо своїх цілей». Фото - detector.media

Як повідомляє «Kreschatic», оголошення, зроблене в четвер після восьмигодинних напружених переговорів у Брюсселі, було зроблено попри спротив Угорщини, прем’єр-міністр якої Віктор Орбан тижнями заявляв, що накладе вето на будь-яке відкриття переговорів про вступ.

Після багатогодинних переговорів Орбан вийшов із зали, коли лідери офіційно прийняли рішення розпочати переговори про вступ – таким чином досягнувши одностайності. Прем’єр-міністр Угорщини сказав, що “Угорщина не хоче розділяти це погане рішення, і тому Угорщина не брала участі в ухваленні сьогоднішнього рішення”.

Зеленський сказав: «Це перемога України. Перемога всієї Європи. Перемога, яка мотивує, надихає і зміцнює».

Пізніше лідери Європейського Союзу не змогли домовитися про пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро і про перегляд бюджету ЄС після вето Угорщини. Фінансовий пакет не змогли схвалити всі 27 лідерів. Гроші спрямовані на те, щоб допомогти зруйнованій війною країні пережити російське вторгнення.

ЄС також вирішив почати переговори про членство з Молдовою. Майя Санду, президент Молдови, сказала, що її країна «сьогодні перегортає нову сторінку».

Путін провів свою щорічну прес-конференцію наприкінці року вперше після початку вторгнення, заявивши, що «в Україні буде мир лише тоді, коли ми досягнемо наших цілей», намагаючись продемонструвати довіру до своєї військової машини.

Путін також заявив, що готовий налагодити відносини з Європою та США, але додав, що Росія не зробила нічого поганого у своєму вторгненні в Україну. Він звинуватив Захід у «псуванні відносин» з Росією.

Україна заявила в четвер, що її системи протиповітряної оборони збили десятки безпілотників іранської розробки, запущених російськими військами по Одесі, в результаті якого 11 людей отримали поранення.

Уряд Фінляндії заявив, що Фінляндія підпише оборонну угоду зі США, щоб надати військовим США широкий доступ через Північну країну до її довгого кордону з Росією.

Румунія виявила кратер від вибуху безпілотника біля кордону з Україною після нічної атаки Росії на українську портову інфраструктуру, повідомило її міністерство оборони.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 659 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *