Війна в Україні: головні новини станом на 663 день повномасштабного російського вторгнення

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв зробити Росію «суверенною, самодостатньою» державою. У передвиборній промові він традиційно звинуватив Захід у безуспішних спробах «посіяти внутрішні негаразди» в Росії
Валерія Залужного намагались прослуховувати, Путін погрожує Фінляндії та обіцяє зробити Росію «суверенною, самодостатньою державою». Фото - Генштаб ЗСУ.

Як повідомляє «Kreschatic», Путін також попередив про «проблеми» з сусідньою Фінляндією після її вступу до НАТО на початку цього року. Росія планує реорганізувати військові підрозділи, щоб розмістити більше військ у своєму північно-західному регіоні, біля кордону з ЄС і НАТО.

Також Путін відкинув заяви президента США Джо Байдена про те, що Росія може напасти на країну НАТО, як «нісенітницю». Це сталося після того, як Байден заявив, що Росія не зупиниться на Україні, якщо їй не забезпечити перемогу, коли він благав законодавців-республіканців дозволити подальшу допомогу Києву.

Легіон «Свобода Росії», воєнізоване угруповання росіян, які виступають проти Путіна, взяло на себе відповідальність у неділю за транскордонний напад за кілька кілометрів у Білгородській області Росії. Група заявила, що знищила взводний опорний пункт російських військ поблизу села Теребрене. Раніше в неділю В’ячеслав Гладков, губернатор Бєлгородської області, яка зазнає частих атак з боку українських військових, заявив, що Теребрене перебуває під обстрілом ЗСУ, а на околиці села ведеться «стрілецький бій».

Повідомляється, що 69-річного чоловіка вбили в українському прикордонному селі на півночі Сумської області, приблизно за 25 кілометрів на захід від Теребреного. Як повідомили в українській обласній прокуратурі, жінка загинула після того, як у її будинок влетів російський снаряд.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна «офіційно запустить» оцінку з Єврокомісією. Країна почне оцінювати українське законодавство на відповідність законодавству ЄС, заявив Зеленський у своєму нічному зверненні в неділю. Початок переговорів про вступ до ЄС очікується навесні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц викликав «щире та заслужене захоплення» серед українців своєю роллю в нещодавньому рішенні ЄС розпочати переговори про членство Києва для України.

СБУ повідомили про «прослушку» в одному з офісів командування армії країни. Пристрої були виявлені не в безпосередньому кабінеті головнокомандувача армії України Валерія Залужного, а в приміщенні, яке міг використовувати армійський чиновник, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 662 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *