Війна в Україні: головні новини станом на 662 день повномасштабного російського вторгнення

Туреччина, Румунія та Болгарія планують у січні підписати угоду щодо спільного плану знешкодження мін, що плавають у Чорному морі внаслідок війни в Україні, заявив у суботу міністр оборони Туреччини Яшар Гюлер після місяців переговорів з союзниками по НАТО
Туреччина, Румунія та Болгарія підпишуть угоду про розмінування Чорного моря, під час блокади польського кордону помер вже третій український водій вантажівки. Фото - Міноборони України

Як повідомляє «Kreschatic», виступаючи перед журналістами на зустрічі в Анкарі, Гюлер сказав, що «Тристороння ініціатива» наразі включатиме лише Туреччину, Румунію та Болгарію, а їхні міністри оборони планують провести церемонію підписання в Стамбулі 11 січня.

Вже третій український водій-далекобійник помер під час блокади кордону з Польщею, влаштованої польськими далекобійниками, повідомляє Суспільне в суботу.

Суспільне з посиланням на офіційного представника Міжнародної асоціації вантажоперевізників України повідомило, що водієві стало погано на переході Краківець-Корчова – одному з чотирьох пунктів, які постраждали від протестів. Він помер під час доставки до лікарні. Двоє далекобійників загинули минулого місяця, потрапивши в пастку блокад.

Президент Молдови Майя Санду привітала ухвалення парламентом нової оборонної стратегії, яка закликає приєднати Молдову до її західних союзників і визначає Росію як загрозу для колишньої радянської держави. Санду написала у Facebook через два дні після того, як Європейський Союз погодився розпочати переговори про розширення свого членства як з Молдовою, так і з сусідньою Україною – через понад 21 місяць після вторгнення Москви в Україну.

Угорщина накладе вето на вступ Болгарії до безпаспортної Шенгенської зони Європи, якщо вона не скасує податок на транзит російського газу, заявило в суботу міністерство закордонних справ Угорщини.

Володимир Путін знову балотуватиметься на пост президента як «незалежний кандидат», а не за партійним списком, повідомили в суботу російські інформаційні агентства з посиланням на його прихильників. Ініціативна група, що складається з понад 700 політиків і діячів зі світу спорту і культури, зібралася в суботу в Москві і одноголосно підтримали висунення Путіна незалежним кандидатом.

Військово-повітряні сили України заявили в суботу, що вночі відбили атаку російських безпілотників, збивши 30 із 31 запущених Москвою безпілотників. Атака була спрямована на Київ, Херсонську область, а також Хмельницьку область.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 661 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *