Мера Лондона можуть змусити відправити в Україну позашляховики, які раніше просив Кличко

Мер Лондона Садік Хан заявив, що позашляховики, які були призначені до утилізації за програмою Ulez, не можуть бути відправлені в Україну, оскільки вони не відповідають встановленим вимогам
Садіка Хана розкритикували за те, що він приховувався за технічними дрібницями. Фото - telegraph.co.uk

Тепер же, як стало відомо The Telegraph, Майкл Гоув, міністр житлово-комунального господарства, громад та місцевого самоврядування Великої Британії, розглядає можливості скасувати рішення Садіка Хана заблокувати відправлення в Україну автомобілів, повідомляє «Kreschatic».

Мер Лондона стверджував, що списані позашляховики не можуть бути відправлені в Україну, оскільки вони не відповідають законодавчому порогу, який вимагає від схеми утилізації для лондонців з «економічної, соціальної та екологічної точки зору».

Грантс Шеппс, міністр оборони Великої Британії, також вивчає шляхи, якими цього можна досягти. У понеділок, виступаючи в Lancaster House, він сказав:

Я працюю з колегами в уряді, щоб забезпечити передачу придатних до експлуатації транспортних засобів з Лондона, які мали бути утилізовані за схемою Ulez, до Києва, щоб допомогти Україні у військових зусиллях

Джерело, близьке до пана Шаппса, розповіло The Telegraph:

Грант щиро розлючений, що Хан ховається за технічними дрібницями. Він повинен робити все можливе, як і британський уряд, щоб підтримати боротьбу України з Путіним.

Водночас джерело в Консервативній партії звинуватило пана Хана у застосуванні «уривчастих юридичних аргументів» для блокування передачі автомобілів, які особисто попросив Віталій Кличко, мер Києва.

Закон не забороняє дарувати транспортні засоби Україні, так як основною метою схеми є забезпечення соціальних, економічних або екологічних покращень у Лондоні

– повідомило джерело The Telegraph.

У березні 2023 року дослідження RAC показало, що майже 700 000 автомобілів, зареєстрованих у Великому Лондоні, не відповідають екологічним вимогам Ulez, що спонукало пана Кличка звернутися до свого колеги у вересні.

Ulez
Фото – thesun.co.uk

Він запитав, чи можна частину цих машин передати Україні, де їх розфарбують у камуфляж, оснастять кулеметами чи реактивними установками та використають на передовій. Він сказав, що цей крок матиме “величезний потенціал” і використовуватиметься для “різноманітних рятувальних і транспортних ролей”.

Минулого тижня The Telegraph отримав лист Хана до Кличка, в якому він сказав, що не дозволить відправити транспортні засоби в Україну.

Тепер же речник пана Хана сказав:

Садік закликає уряд тимчасово змінити національні правила щодо свідоцтва про знищення, яке вимагається як доказ того, що транспортний засіб було остаточно утилізовано, щоб дозволити експорт відповідних транспортних засобів в Україну через зареєстровану благодійну організацію або національну програму.

Офіційні особи вже ведуть дискусії, і ми оптимістично налаштовані на те, що уряд прислухається до наших прохань і дозволить лондонцям отримувати гроші за те, щоб прибирати транспортні засоби, що забруднюють довкілля, з вулиць Лондона, одночасно допомагаючи народу України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Велика Британія надасть Україні десантні «машини-амфібії» для забезпечення наступу через Дніпро

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *