Українські війська переходять до оборони, прориви малоймовірні, Путін чекає втоми Заходу: що відбувається на фронті зараз

Збройні сили України займають більш оборонну позицію, йдеться у військовому аналізі Британської розвідки, після того, як їхній літній контрнаступ не зміг досягти значного прориву проти російської армії, а також у зв’язку з наступаючими зимовими погодними умовами після майже 22 місяців війни
Західні аналітики вважають, що українські війська переходять до оборони після того, як Росія стримала їхній контрнаступ. Фото - AP

Останніми тижнями Україна мобілізувала спільні зусилля для покращення польових укріплень, оскільки її сили повертаються до більш оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту

– йдеться в оцінці Міністерства оборони Сполученого Королівства.

Як повідомляє «Kreschatic», глибока оборона Кремля вистояла проти багатомісячного штурму України, який використовував зброю із Заходу, але не мав істотного повітряного прикриття вздовж лінії фронту, яка простягається приблизно на 1000 кілометрів, пише WP.

Останніми тижнями більшість бойових дій зосереджено на ударах артилерії, ракет і безпілотників, оскільки бруд і сніг перешкоджають переміщенню військ.

Росія продовжує локальні варіанти наступу в кількох секторах, але окремі атаки рідко перевищують розмір взводу. Великий російський прорив малоймовірний, і в цілому фронт характеризується статичністю.

– йдеться в аналізі британського відомства.

Президент Росії Володимир Путін все ще сподівається, що західні союзники Києва втомляться від фінансування дорогої війни України, що дозволить силам Кремля здійснити новий наступ наступного року проти слабшого ворога. Щоб підготуватися до цього, він поставив російську економіку на військові рейки.

Але президент України Володимир Зеленський заявив у вівторок, що він впевнений, що Сполучені Штати виконають свою обіцянку надати мільярди доларів подальшої допомоги Києву для продовження боротьби. Конгрес США пішов у відпустку без закону про виділення Україні близько 61 мільярда доларів.

війна в Україні
Фото – Офіс Президента України

Зеленський також зазначив, що наступного року Україна планує виготовити 1 мільйон безпілотників, які стали основною бойовою зброєю. Відносно дешеві безпілотники можуть бути використані для знищення дорогої військової техніки.

Міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин заявив, що мільйон нових дронів будуть так званими безпілотниками з видом від першої особи, або FPV, які мають функцію відео в реальному часі.

Крім того, зазначив він у дописі в Telegram, Україна може виготовити наступного року понад 10 тисяч ударних безпілотників середньої дальності, які можуть долати сотні кілометрів, а також понад 1000 безпілотників із радіусом дії понад 1000 кілометрів. Вони дозволять Україні вражати цілі далеко за лінією фронту та в Росії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українську економіку чекає важкий 2024 рік через війну і невизначеність щодо масштабів допомоги Заходу

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *