Війна в Україні: головні новини станом на 670 день повномасштабного російського вторгнення

Внаслідок нападу Росії на Херсонську область в неділю загинуло п’ятеро мирних жителів. Поліція області повідомила, що внаслідок обстрілу житлового та приватного будинку в Херсоні загинуло троє людей. Ще двоє загиблих - мешканці області
Українські танкісти поблизу Бахмуту готуються до виконання бойового завдання в шапочках Діда Мороза. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic», польські водії припинили блокування одного з пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, рух вантажівок повністю відновлено, повідомила українська прикордонна служба. З 6 листопада водії блокують кілька пунктів пропуску з Україною, вимагаючи від ЄС відновити систему, за якою українським компаніям потрібні дозволи для роботи в блоку, а також європейським далекобійникам, які хочуть в’їхати в Україну.

Українські військові повідомили про збиття двох ворожих літаків у неділю на різних ділянках фронту. Командувач ВПС України Микола Олещук заявив, що українські зенітні підрозділи збили російський винищувач Су-34 поблизу окупованого Росією міста Маріуполь на Азовському морі на півдні України. Пізніше Повітряні сили в Telegram підтвердили збиття другого літака – винищувача Су-30.

Сотні прихильників Ігоря Гіркіна, ув’язненого колишнього командира підтримуваних Росією бойовиків в Україні, зібралися в неділю в Москві, щоб підтримати його кандидатуру балотуватися в президенти. Більш відомий під своїм псевдонімом Ігор Стрєлков, Гіркін був ключовим лідером бойовиків-сепаратистів на сході України в 2014 році. Націоналіст різко критикував військову стратегію Росії в Україні за те, що вона була «надто доброю». Його затримали в липні за звинуваченням в екстремізмі після серії публікацій з критикою президента Росії Володимира Путіна.

війна в Україні
Фото – ПС ЗСУ

Росія запустила 31 безпілотник на Україну, в основному на півдні країни, протягом ночі ППО знищила 28 з них, повідомили українські військові в понеділок вранці. «В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 28 ударних БпЛА  «Shahed-136/131» у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей.» – йдеться у повідомленні ВПС України в месенджері Telegram.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 669 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *