Війна в Україні: головні новини станом на 669 день повномасштабного російського вторгнення

Хвилі російських обстрілів і атак безпілотників обрушилися на Херсонську область в суботу, внаслідок чого одна людина загинула і семеро отримали поранення
У Херсонській області масовані обстріли росіян і атаки безпілотників, 25 грудня українці вперше планують святкувати Різдво. Фото - armyinform.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic», російські війська також обстріляли електростанцію ближче до лінії фронту на сході України, поранивши п’ятьох робітників і вимкнувши електроенергію в місті Курахово.

Багато українців у понеділок вперше святкуватимуть Різдво Христове 25 грудня після того, як уряд змінив православну церковну дату 7 січня. У законі, підписаному президентом Володимиром Зеленським, зазначається, що українці хочуть «жити своїм життям зі своїми традиціями та святами». Це дозволяє їм «відмовитися від російської спадщини нав’язування святкування Різдва 7 січня», додали в ньому. Християнство є найбільшою релігією в Україні, донедавна в релігійному житті домінувала Російська православна церква.

Новий міністр закордонних справ Польщі після повернення зі свого першого закордонного візиту до України закликав європейські країни активізувати довгострокові плани військового виробництва. «Війни вирішуються не тактичними зіткненнями, а промисловими потужностями, і ми позаду», — сказав Радослав Сікорський в інтерв’ю у Варшаві через кілька годин після повернення з Києва в суботу.

Фінансові установи, які підтримують російський військово-промисловий комплекс, повинні бути внесені в чорний список у США після того, як президент Джо Байден вчора підписав указ про заборону банкам, які перебувають під санкціями, в доступі до американської фінансової системи.

Українських чоловіків призовного віку в Естонії можуть екстрадувати на батьківщину та змусити приєднатися до військових дій через нестачу солдатів. Громадський мовник Естонії ERR повідомляє, що країна Балтії готова підтримати Україну в її пропозиціях щодо призову українських чоловіків за кордон на військову службу.

польський кордон
Фото – slovoidilo.ua

Протестуючі польські далекобійники розблокували ключовий прикордонний пункт Шегині-Медика між Польщею та Україною, повідомила міністр економіки Юлія Свириденко, привітавши «важливе покращення».

За даними британської розвідки, українські та російські війська страждають від «надзвичайного рівня нашестя щурами та мишами» на деяких ділянках лінії фронту. У Міністерстві оборони кажуть, що популяція гризунів зросла через зниження температури в останні місяці та велику кількість їжі.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 668 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *