Війна в Україні: головні новини станом на 671 день повномасштабного російського вторгнення

Потужний вибух і вогняна куля охопили частину кримського порту Феодосія рано вранці у вівторок
Зеленський попередив російських пілотів, Адвіївка зіткнулася з третьою хвилею атак. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», згодом у Telegram після того, як у мережі поширили відео вибуху в контрольованому Росією порту, генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищений російський десантний корабель «Новочеркаськ»: «Флоту в Росії стає все менше і менше!» Початкова пожежа супроводжувалася потужним вторинним вибухом.

вибухи у феодосії
Фото – 24.tv

Кабінет міністрів України вніс до парламенту законопроєкт про зниження віку мобілізованих до бойових дій з 27 до 25 років. Тиждень тому президент України Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували мобілізувати ще до півмільйона українців, але це «дуже чутливе» питання, яке повинні були обговорити військові та уряд.

Російські війська, ймовірно, почали третю хвилю атак, намагаючись взяти Авдіївку, заявив Українському телебаченню голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Володимир Зеленський попередив російських пілотів, що протиповітряна оборона України «тільки посилиться» після того, як Україна заявила, що збила п’ять російських винищувачів за дні до Різдва. «Лише за один вечір вчорашнього дня наші воїни збили майже 30 безпілотників «Шахед», кілька ракет і два військових літаки. П’ять за тиждень. Я вдячний усім, хто забезпечив такий потужний результат».

Українці вперше відзначили Різдво як державне свято 25 грудня. Ця зміна є прямим наслідком вторгнення Росії. Директор Музею української культури в Києві Оксана Пов’якель заявила: «Ми відгороджуємося від сусіда, який зараз намагається знищити нашу державу, який вбиває наших людей, руйнує наші домівки, палить нашу землю».

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія завершила поставки ядерної зброї його країні, що викликало серйозне занепокоєння в сусідній Польщі та в інших країнах регіону.

Ув’язнений критик Кремля Олексій Навальний поміщений у виправну колонію в арктичному Ямало-Ненецькому регіоні на півночі Росії, підтвердила його прес-секретар Кіра Ярмиш.

Члени очолюваного Росією Євразійського економічного союзу підписали угоду про вільну торгівлю з Іраном, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 670 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *