Війна в Україні: головні новини станом на 672 день повномасштабного російського вторгнення

Російські війська обстріляли залізничний вокзал у Херсоні, коли йшов потяг для евакуації жителів, убивши одного поліцейського та поранивши чотирьох людей, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко
Під час евакуації через обстріл російськими військами вокзалу Херсона загинув поліцейський. Фото - AFP

Як повідомляє «Kreschatic», командувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українські війська залишаються в частині Мар’їнки, незважаючи на те, що міністр оборони Росії Шойгу заявив, що російські війська повністю контролюють. Але від міста вже майже нічого не залишилось.

Комітет із закордонних справ парламенту Туреччини схвалив заявку Швеції на членство в НАТО, але вона ще має пройти повне голосування в парламенті.

Головнокомандувач армії України генерал Валерій Залужний також заявив, що не задоволений роботою ТЦК, які відповідають за мобілізацію військ. Його коментарі прозвучали через день після того, як український парламент оприлюднив текст законопроєкту, який передбачає зниження віку чоловіків, які можуть бути мобілізовані, з 27 до 25 років.

Залужний
Фото – fakty.ua

Міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що хоче «висловити глибоку подяку» британському уряду «за забезпечення базової підготовки українських бойових пілотів».

Міністерство економіки Тайваню розширило список санкційних товарів для Росії та Білорусі. У список входить обладнання для виробництва напівпровідників, де світовим лідером є Тайвань, а також деякі хімічні речовини та ліки.

Японська компанія Mitsui & Co вирішила вивести своїх співробітників з російського проекту СПГ-трубопроводу Arctic LNG 2. Це рішення – ще один удар по проекту. Побоюючись негативної реакції з боку санкцій США проти проекту, іноземні акціонери призупинили свою участь в ньому.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров проведе в середу в Москві переговори зі своїм індійським колегою Субрахманьямом Джайшанкаром, повідомили в російському МЗС. Міністри планують обговорити двосторонні зв’язки, а також війни в Україні та Газі.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 671 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *