Німеччина виділить Україні 8 мільярдів євро у 2024 році і очікує прийняття пакету допомоги без Угорщини

Німеччина очікує, що країни-члени Європейського Союзу ухвалять свій наступний пакет підтримки Україні в будь-якому випадку, навіть якщо Угорщина продовжить блокувати одностайне рішення
Національні гарантії залучення коштів на ринках можуть бути планом "Б" для України. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, потенційний резервний варіант, який був озвучений, полягає в тому, щоб країни-члени направляли гроші в Україну поза бюджетним процесом ЄС, варіант, який може бути життєздатним.

Пропозиція передбачає надання державами-членами національних гарантій для залучення фінансування на ринках, якщо Угорщина продовжить блокувати перегляд довгострокового бюджету ЄС на позачерговому саміті 1 лютого.

Виступаючи на черговій урядовій прес-конференції в Берліні, речник МЗС Крістіан Вагнер заявив, що коаліційний уряд канцлера Олафа Шольца надасть Україні військову підтримку на суму 8 мільярдів євро у 2024 році, а Берлін продовжуватиме «енергійну кампанію» за прийняття більшої допомоги ЄС обсягом 50 мільярдів євро на початку наступного року.

Олаф Шольц
Фото – Прес-служба Президента України

ЄС також продовжить свою підтримку Україні, у будь-якому випадку

– додав Вагнер.

ЄС-26 [кількість країн-членів без врахування Угорщини], звичайно, також зможуть діяти. Але я не хочу зараз міркувати, як така підтримка може бути організована. Це також вимагає подальших консультацій у Брюсселі.

Україна прагне забезпечити управління державними витратами та військовими ресурсами, в той час війна наближається до дворічного рубежу, оскільки понад 110 мільярдів доларів фінансової допомоги від США та ЄС затримуються через політичні суперечки у Вашингтоні та Брюсселі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Євросоюз виділить фінансову допомогу навіть без згоди Угорщини

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *