На війні в Україні загинув відомий російський маніяк, який був засуджений до 24 років позбавлення волі

У ході бойових дій в Україні загинув 55-річний житель Тулуна Іркутської області Павло Шувалов, засуджений за звинуваченням у вбивствах та зґвалтуваннях та відомий як «тулунський маніяк»
На війні в Україні загинув «тулунський маніяк» Павло Шувалов, засуджений до 24 років колонії. Фото - moscowtimes.ru

Як повідомляє російське видання «Лента.ру» з посиланням на джерела у правоохоронних органах, у квітні 2023 року ув’язнений підписав контракт із однією з приватних військових компаній і вже наступного місяця вирушив на війну в Україну. Він загинув ще 29 травня на лінії бойового зіткнення під Луганськом, розповіли співрозмовники.

Як повідомляє «Kreschatic», смерть злочинця також підтвердили троє його однополчан. Вони додали, що тіло загиблого не вдалось забрати з поля бою.

Павла Шувалова затримали у Тулуні у 2019 році. За версією правоохоронних органів, з 1991 до 2019 року Шувалов напав і зґвалтував як мінімум 27 жінок. Слідство в суді змогло довести причетність обвинуваченого до двох зґвалтувань та двох вбивств. У жовтні 2021 року Шувалова засудили до 24 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

тулунський маніяк
Фото – moscowtimes.ru

З початком повномасштабного вторгнення в Україну російська влада та підтримувані нею приватні військові компанії почали активно вербувати на фронт ув’язнених з колоній. Їм обіцяли амністію після шести місяців участі у бойових діях. Таким чином на волі виявилося чимало засуджених за тяжкими статтями. Так, наприклад, президентом РФ було помилувано жителя Кемерово Владислава Канюса, засудженого до 17 років колонії суворого режиму за вбивство студентки Віри Пехтєльової.

Як підрахувало видання «Верстка», у 2023 році на бійців ПВК Вагнера, помилованих президентом РФ і тих, хто повернувся з війни в Україні, порушили понад 190 кримінальних справ. Більшість з них були заведені за статтями про крадіжку, пограбування та розбій. Також розслідувалися справи за звинуваченнями у порушенні правил дорожнього руху, вбивствах та злочинах наркотичної спрямованості.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії пропагандистам заборонили розповідати про злочини, вчинені тими, хто повернувся з війни

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *