Озвучена кількість українців, які виїхали з України і які повернулися за 2023 рік

Протягом одинадцяти місяців 2023 року в Україні було зафіксовано понад 32 мільйонів перетинів кордону. Що цікаво, різниця між кількістю тих, хто виїхав, а також тими, хто повернувся до України за цей час становить менше одного відсотка. Якщо перевести в цифри, то вона складає 142 тисячі.
Фото - censor.net

Як інформує «Хрещатик», про це говориться в повідомленні Опендатабот з посиланням на дані Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Загалом, як йдеться в матеріалі, до України за неповний 2023 рік повернулись 14 мільйонів осіб. А покинуло нашу країну за цей же час 14,1 мільйон українців. Тобто, різниця між тими, хто виїхав, та хто повернувся, становить 142 тисячі осіб. В даному випадку йдеться виключно про кількість перетинів державного кордону українцями.

Варто зазначити, що ці цифри є у 15 разів меншими, аніж у перший рік війни. Тобто, різниця між тими, хто виїхав з нашої країни і тими, хто повернувся, сягала 2,2 мільйони осіб.

Цікаво, що дані моніторингу говорять про те, що на початку року громадяни нашої країни частіше виїжджали з України, аніж повертались назад. А от починаючи з липня місяця ситуація змінилась: пік повернень у 2023 році припав на квітень – +114 тисяч українців, а також на серпень – +144 тисячі наших співгромадян.

Окрім того, за одинадцять місяців 2023 року в нашій державі було зафіксовано 32 мільйони і 600 тисяч перетинів державного кордону. Це вже на 1,6 мільйона, або на 5 відсотків більше, ніж за цей же самий період роком раніше.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, що словацькі автоперевізники послабили блокаду кордону з Україною.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *