Війна в Україні: головні новини станом на 683 день повномасштабного російського вторгнення

Російські військові на шляху до того, що їх загальні втрати на війні з Україною досягнуть 500 000 військовослужбовців вже наступного року, кажуть офіційні особи Великобританії
За даними Міністерства оборони Великої Британії, російські військові наближаються до сумарних втрат 500 000 військовослужбовців протягом наступного року. Фото - REUTERS

Як повідомляє «Kreschatic», Міністерство оборони повідомило у Twitter: «Середньодобова кількість втрат росіян в Україні зросла майже на 300 протягом 2023 року. Якщо цифри збережуться такими ж темпами протягом наступного року, Росія втратить понад півмільйона військовослужбовців в Україні.»

Міністерство оборони Великої Британії заявляє, що Росія продовжує боротися за отримання переваги в повітрі над Україною. Три російські бойові літаки були збиті безпосередньо перед Різдвом, і це вплинуло на тактичні цілі сухопутних сил пізніше цього місяця, повідомили в Міноборони. Там також додали, що Росія збільшила інтенсивність своїх повітряних ударів в останні дні, «але на нижчому рівні, ніж до знищення».

У результаті російського ракетного удару загинуло 11 людей і 10 отримали поранення в місті Покровськ на сході України та його околицях, повідомив губернатор Донецької області. П’ятеро загиблих були дітьми. Президент Володимир Зеленський у своєму нічному відеозверненні заявив, що напад «просто був спрямований на звичайні приватні будинки».

Передача Данією 19 винищувачів F-16 американського виробництва Україні відбудеться у другому кварталі 2024 року після завершення навчання українських пілотів, повідомили в Міноборони. У заяві міністерства Данії йдеться: «Згідно з поточним графіком, передача має відбутися у другому кварталі 2024 року. Головним чином це питання завершення підготовки українського персоналу, який керуватиме літаками».

Після підписання угоди з урядом Польщі польські фермери призупинили блокування великого пункту пропуску Шегині на кордоні з Україною. Далекобійники продовжують блокувати ще три основні пункти пропуску в Україну на знак протесту проти «нечесної конкуренції» з боку українських колег і проти послаблення правил доступу до Європейського Союзу для українських фірм.

Reuters повідомляє, що прокуратура Харківської області надала додаткові докази того, що Росія атакувала Україну ракетами, поставленими Північною Кореєю, продемонструвавши осколки. У п’ятницю старший радник Володимира Зеленського заявив, що цього тижня Росія вдарила по Україні ракетами, поставленими Північною Кореєю, вперше під час свого вторгнення.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 677 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *