Війна в Україні: головні новини станом на 677 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський у своєму новорічному зверненні заявив, що Україна стала сильнішою в подоланні серйозних труднощів, в той час як війна проти Росії триває вже майже два роки
Росія починає нові атаки з початком нового року, Зеленський і Путін виступили з новорічними зверненнями. Фото - ОПУ

Він сказав, що війна навчила українців протистояти російським атакам і адаптуватися до труднощів, включаючи відключення світла, роботу промисловості та загрози експорту. «Головний результат року, його головне досягнення: Україна стала сильнішою. Українці стали сильнішими», – сказав Зеленський у зверненні.

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський вказав на успіхи України у стримуванні та атаці російського флоту в Чорному морі, підтверджені «їх великими десантними кораблями, ракетними і патрульними корветами на дні моря».

В своєму зверненні Путін говорив про «єдине суспільство» своєї країни, називаючи російських солдатів героями, лише побіжно згадуючи війну в Україні у своєму новорічному зверненні. Путін назвав 2024 рік «роком сім’ї».

Росія також розпочала бомбардування українських регіонів у переддень Нового року, націлившись на Київ і завдавши шкоди житловим районам міста Харкова.

Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що атака безпілотників проходила кількома хвилями, вражаючи житлові будинки в центрі міста та викликаючи пожежі. «Всі відповідні екстрені служби вже працюють на місці. Інформація щодо можливих постраждалих уточнюється».

війна в Україні
Фото – ukr.net

Губернатор Бєлгородської області повідомив, що кількість загиблих у неділю в результаті українського ракетного обстрілу російського міста Бєлгород зросла до 24 осіб. Російські офіційні особи заявили про 110 поранених.

Міністерство оборони Росії заявило, що у відповідь на обстріл Бєлгорода було завдано ударів по «центрам прийняття рішень» і військовим об’єктам у Харкові.

Україна спростувала заяви Росії про те, що внаслідок ракетного удару по готелю Харкова загинули українські розвідники та військові, «причетні до планування та виконання атаки на місто Бєлгород».

Джерело в українських службах безпеки повідомило BBC, що втрати в Бєлгороді є результатом «некомпетентної роботи російської протиповітряної оборони», припустивши, що на місто впали уламки російських ракет, що вийшли з ладу.

Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив у неділю, що китайсько-російські зв’язки зміцнилися у 2023 році, коли він обмінявся новорічними привітаннями з Путіним, повідомляють державні ЗМІ.

Під час брифінгу в Міністерстві оборони заявило, що середньодобова кількість втрат росіян (убитих і поранених) зросла майже на 300 на день порівняно з 2022 роком. «Збільшення середньодобових показників, як повідомляє українська влада, майже напевно відображає погіршення стану збройних сил Росії та її перехід до масової армії нижчої якості та великої кількості після «часткової мобілізації» резервістів у вересні 2022 року».

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 676 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *