Стала відома кількість жертв та масштаби руйнувань в результаті ракетного удару РФ по Україні 8 січня

За останніми даними, на Хмельниччині внаслідок обстрілу загинули двоє людей, на Харківщині — одна людина, у Кривому Розі — одна людина. Загалом внаслідок російського терористичного удару по Україні постраждали щонайменше 38 людей
Росія завдала ракетного удару по Україні. У Кривому Розі під обстріл потрапив торговий центр, у Харківській та Запорізькій області пошкоджено житлові будинки. Фото - Харківська ОВА

Як повідомляє «Kreschatic», вночі та вранці 8 січня російські війська завдали масованого ракетного удару по території України. По всій країні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили ЗСУ повідомили про загрозу ракетного обстрілу та запуски російських ракет «Кинжал».

Вибухи пролунали у Кривому Розі, Запоріжжі, Дніпрі, Хмельницькому та Харківській області. У деяких районах Запоріжжя зникла електрика.

Російські війська завдали щонайменше чотири удари по Харкову, уточнив голова військової адміністрації Харківської області Олег Синегубов. Пошкоджено підприємство та навчальний заклад, 53-річна мирна мешканка отримала поранення. У місті Зміїв Чугуївського району є влучання у приватний будинок. З-під завалів дістали чоловіків 90 та 60 років. Під завалами залишається мирна мешканка.

У Запоріжжі вранці 8 січня пролунало п’ять вибухів, розповів голова обласної адміністрації Юрій Малашко. За його словами, місто атакували крилаті та балістичні ракети з різних напрямків. «Відомо про влучення ракет у житлові райони — на відкриті території та поряд із будинками. В результаті ракетної атаки станом на 08:00 відомо про двох постраждалих – чоловіка і жінку», – заявив Малашко.

Близько 20 осіб, у тому числі діти, постраждали через російську ракетну атаку по Новомосковську в Дніпропетровській області, повідомив глава міста Сергій Резник. За його словами, внаслідок атаки пошкоджено житлові будинки.

Українські паблики та ЗМІ повідомили, що у Кривому Розі серйозні пошкодження через російську атаку отримав торговий центр. Глава МВС України Ігор Клименко пізніше підтвердив, що один із торгових центрів міста постраждав під час обстрілу.

ракетний обстріл
Зруйнований ТРЦ в Кривому Розі. Фото – t.me/stranaua

За словами Клименка, у Криворізькому районі також було зруйновано приватний будинок, одна людина загинула. Ще один будинок постраждав у Кривому Розі. Три особи можуть перебувати під завалами.

Сили оборони півдня України також повідомили, що вночі підрозділи ППО збили всі вісім запущених російсько-іранських дронів типу «Шахед-136/131»: сім на Одещині, один — на Миколаївщині.

Уламки одного із збитих безпілотників упали на відкритій території Одеського району. Там сталася пожежа, але її швидко загасили. Руйнувань та постраждалих немає, заявили у прес-службі Сил оборони півдня України.

Загалом, за даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська використовували при атаці 59 засобів повітряного нападу, включаючи чотири ракети Х-47М2 «Кинжал», 24 крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55, вісім крилатих ракет Х-22 та шість балістичних ракет, запущених із комплексу «Іскандер-М».

ракетний обстріл
Фото – Повітряні Сили ЗС України

Як заявили у ЗСУ, сили ППО України, окрім восьми дронів, знищили 18 із 24 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. У Повітряних силах зазначили, що деякі російські ракети, які не вдалося збити, не досягли своєї мети.

У Міноборони РФ заявили, що метою «групового удару високоточною зброєю великої дальності» став військово-промисловий комплекс України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський звернувся до українців на тлі активних ракетних ударів РФ

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *