Війна в Україні: головні новини станом на 684 день повномасштабного російського вторгнення

Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка була змушена піти в бомбосховище через повітряну тривогу в Києві в неділю, пообіцяла 37 мільйонів доларів у фонд НАТО, який надасть Україні таке обладнання, як система виявлення безпілотників
Міністр закордонних справ Японії обіцяє 37 мільйонів доларів на підтримку України Зеленський вважає, що Росію можна приборкати за міжнародним правом. Фото - Офіс президента

Як повідомляє «Kreschatic», вона також оголосила про пожертвування п’яти мобільних газотурбінних генераторів і семи трансформаторів для допомоги у разі відключення електроенергії, спричиненого російськими атаками.

У оновленій розвідці Міністерство оборони Великої Британії заявило, що Росгвардія була змушена посилити свої ресурси та особовий склад через потрясіння у внутрішній безпеці Росії через війну в Україні.

П’ятеро дітей були серед 11 людей, які загинули внаслідок російського ракетного удару по місту Покровськ у суботу, повідомив губернатор Донецької області Вадим Філашкін.

Головним завданням зовнішньої політики Швеції в найближчі роки буде підтримка України, заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстром на оборонній конференції.

Велика Британія заявила, що планує витратити 300 мільйонів фунтів стерлінгів на програму виробництва сучасного ядерного палива, придатного для наступного покоління енергетичних реакторів, а держсекретар з енергетичної безпеки та чистого нуля Клер Коутінью попередила, що президент Росії Володимир Путін , не буде тримати Великобританію «в заручниках за ядерне паливо». Міністри пообіцяли покласти край монополії Росії на виробництво сучасного реакторного палива.

У Росії понад 100 жителів прикордонного міста Бєлгород евакуювалися на територію, віддалену від України, повідомили місцеві чиновники. Бєлгород знаходиться трохи більше ніж за півгодини їзди від кордону з Україною, що робить його важливою зупинкою на лініях постачання російських військ вторгнення. Місто зазнало інтенсивних обстрілів і атак безпілотників.

обстріл Бєлгорода
Фото – rbc.ua

Президент України Володимир Зеленський на конференції у Швеції по відеозв’язку заявив: «Навіть Росію можна повернути в рамки міжнародного права. Її агресію можна перемогти».

Шарль Мішель оголосив, що достроково покине посаду президента Європейської ради після участі у виборах до Європейського парламенту, призначених на червень. Цей несподіваний крок означає, що лідери ЄС повинні будуть швидко домовитися про наступника, який займе його посаду, бо інакше це може відкрити шлях для прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який буде мати ще більший вплив на формування політики ЄС.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 683 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *