Атака українських хакерів на московського інтернет-провайдера стала відповіддю за атаку на Київстар – джерело

Хакери, пов’язані з головним управлінням розвідки України, зламали комп’ютерні системи московського інтернет-провайдера у відповідь на російську кібератаку проти українського телекомунікаційного гіганта «Київстар»
Хакери атакували московського інтернет-провайдера у відповідь на кібератаку Київстар. Фото - nta.ua

Як повідомляє «Kreschatic», про це агентство Reuters повідомило у вівторок джерело, яке безпосередньо знайоме з цією операцією.

Хакерське угруповання під назвою “Блекджек” раніше пов’язували зі Службою безпеки України. Хакери видалили 20 терабайт даних у M9 Telecom, невеликого російського інтернет-провайдера та телебачення, залишивши деяких жителів Москви без Інтернету, повідомило джерело.

Цифрове вторгнення було підігрівом для більш масштабної кібератаки, яка стане “серйозною помстою за Київстар”, повідомило джерело з посиланням на хакерів. Джерело не повідомило, коли стався злом.

хакери
Фото – ukr.net

M9 Telecom не відповів на запит про коментар, надісланий електронною поштою. У вівторок веб-сайт компанії все ще був онлайн, незважаючи на заяви хакерської групи, що він був знищений.

Reuters не змогло незалежно перевірити, наскільки успішним був злом. По телефону генеральний директор M9 Telecom Андрій Павловський відмовився від коментарів.

Крім того, ГУР повідомило пізно в понеділок, що отримало великий тайник секретних російських військових даних від Спеціального технологічного центру (СТЦ), російської компанії, що потрапила під санкції, яка виробляє безпілотник «Орлан» і низку розвідувального обладнання.

Також ми писали про те, що російські хакери атакували компанію, яка причетна до поставок F-16 в Україну, і погрожують витоком даних

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *