Війна в Україні: головні новини станом на 685 день повномасштабного російського вторгнення

В окупованій Росією Луганській області російський військовий літак випадково випустив бомбу по місту Рубіжне, заявив Леонід Пасічник, призначений Москвою регіональний окупаційний глава
Російський військовий літак «випадково» скинув бомбу на окуповані території, Чорноморський коридор вже перемістив 15 млн тонн вантажів. Фото - ubr.ua

За його словами, бомба FAB-250 з осколково-фугасною боєголовкою не завдала шкоди і не призвела до жертв. Його коментарі неможливо було перевірити незалежно.

Як повідомляє «Kreschatic», Чорноморським судноплавним коридором Україна експортувала 15 млн тонн вантажів, у тому числі 10 млн тонн сільськогосподарської продукції, повідомив віце-прем’єр-міністр з питань відновлення Олександр Кубраков.

За словами Єгора Чернєва, заступника голови комітету Верховної Ради з питань оборони, український закон про мобілізацію не передбачає призову жінок і запроваджує жеребкування.

Колишній міністр оборони Великобританії Бен Уоллес попередив свого наступника Гранта Шаппса, що Великобританія ризикує «відстати» у військовій підтримці України, оскільки міністри ще не оголосили бюджет військової допомоги на 2024-2025 роки.

війна в Україні
Люди розчищають завали після бомбардування Росією міста Зміїв Харківської області. Фото – ukr.net

На ділянці залізниці поблизу міста Нижній Тагіл в Уральському регіоні Росії стався “вибух”, повідомляють інформаційні агентства ТАСС і РБК. Російське видання Baza повідомило, що вибух на залізниці стався біля станції Сан-Донато, поблизу нафтобази.

Прем’єр-міністр Швеції оголосив, що Швеція – незважаючи на те, що вона ще не є повноправним членом НАТО – наступного року відправить війська до Латвії у складі очолюваних Канадою сил для стримування нападу Росії.

Нанесення невибіркових ударів по цивільних є військовим злочином, оскільки це порушує міжнародне гуманітарне право, заявив Папа Франциск у своїй промові, згадуючи конфлікти на Близькому Сході та в Україні.

Перша леді України Олена Зеленська заявила, що Росія «залишила людей без даху над головою» своїми нападами на Україну, а реальність війни, за її словами, «можна змінити лише зброєю».

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 684 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *