Стала відома мета візиту Зеленського до країн Балтії

Президент України Володимир Зеленський у середу прибув до Литви в рамках туру трьома балтійськими країнами, щоб обговорити війну України з Росією та плани Києва щодо вступу до НАТО та Європейського Союзу
Зеленський відвідає країни Балтії, у центрі уваги війна та євроінтеграція. Фото - Офіс Президента

Як повідомляє «Kreschatic», оголошуючи про свій приїзд на X, раніше відомий як Twitter, Зеленський сказав, що найближчими днями відправиться до Латвії та Естонії. Усі три країни Балтії є членами ЄС і військового альянсу НАТО.

На порядку денному – безпека, інтеграція в ЄС і НАТО, співпраця з радіоелектронної боротьби та безпілотників, подальша координація європейської підтримки

– сказав Зеленський.

Зеленський і президент Литви Гітанас Науседа проведуть переговори і спільну прес-конференцію. Також український лідер виступить з публічною промовою, повідомили в офісі Науседи.

Зеленський Науседа
Фото – ukr.net

Зеленський прибув із раніше неанонсованим візитом до Вільнюса, який є постійним прихильником Києва, в той час як наближається друга річниця повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У зв’язку зі зростанням перспектив затяжної війни Україна звертається до своїх західних союзників з проханням про додаткову фінансову та військову допомогу.

Президенти обговорять війну в Україні, підтримку України та її інтеграцію в Європейський Союз і НАТО

– йдеться в повідомленні офісу Науседи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський заявив, що існує тільки одне рішення, щоб убезпечити Європу від РФ

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *