Війна в Україні: головні новини станом на 687 день повномасштабного російського вторгнення

Дві російські ракети влучили в готель у Харкові пізно ввечері в середу, на даний момент відомо, що постраждали 13 людей, один із них у важкому стані, повідомив губернатор області Олег Синегубов
Обстріл російськими ракетами готелю Харкова, Росія випробовує в Україні «ядерні ракети» для Північної Кореї, Зеленський відвідує балтійських союзників. Фото - ДСНС України

За його словами, серед постраждалих були турецькі журналісти. Раніше в результаті авіаударів РФ по Харківській області загинула 48-річна жінка і частково зруйнована школа, повідомили в ДСНС України.

Україна фактично є полігоном для випробувань північнокорейських ядерних ракет, оскільки режим Кім Чен Ина постачає Росії ракети, здатні доставити атомну бомбу, заявила Південна Корея, повідомляє «Kreschatic». «Експортуючи ракети до Росії, КНДР використовує Україну як полігон для випробувань своїх ядерних ракет», — заявив посол Південної Кореї в ООН Хван Джун Кук. Одна з ракет пролетіла 460 км, тобто відстань від північнокорейського стартового майданчика до південнокорейського міста Пусан. «З точки зору Республіки Корея [Південної Кореї], це рівнозначно імітації атаки», — сказав Хван.

Президент України Володимир Зеленський у середу у Вільнюсі зустрівся зі своїм литовським колегою Гітанасом Науседою. Цей несподіваний візит ознаменував початок туру Зеленського Литвою, Естонією та Латвією – колишніми радянськими республіками, а тепер членами ЄС і НАТО. У заяві на Х Зеленський назвав країни «надійними друзями та принциповими партнерами» для України.

Коливання Заходу щодо допомоги Україні допомагають Путіну, попередив Зеленський на прес-конференції з Науседою. Зеленський висловив бажання побачити дії щодо набуття Україною членства в НАТО на цьогорічному саміті НАТО, додавши, що 2024 рік стане вирішальним для України та її союзників. На прес-конференції в Литві він сказав: «Росію можна зупинити».

Зеленський Науседа
Фото – Офіс президента України

Уряд Литви схвалив пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму 200 мільйонів євро. Про це стало відомо після двосторонньої зустрічі Зеленського та Науседи в середу.

Папа Франциск висловив стурбованість тим, що увага міжнародної спільноти відволікається від майже дворічної війни Росії проти України, і попередив, що вона ризикує стати «забутою» війною.

Іран розробив новий ударний дрон для війни Росії в Україні, повідомляє Sky News. Останніми днями повідомлялося про існування версії безпілотника Shahed з реактивним двигуном.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що Росія випадково розбомбила чергове російське село, оскільки «неадекватна підготовка» та «втома екіпажу» серед російських військ, ймовірно, підвищують ризик подібних інцидентів.

Більшість (63%) росіян продовжує підтримувати повномасштабну війну проти України, згідно з опитуванням, оприлюдненим Національним центром дослідження громадської думки Чиказького університету (Norc).

Експорт сільськогосподарської продукції з України через альтернативний Чорноморський коридор у грудні досяг 4,8 млн тонн, перевищивши максимальний місячний обсяг експорту під час дії попередньої зернової угоди за посередництва ООН, повідомили брокери в середу.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 686 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *