Зеленський виключив припинення бойових дій через посилення тиску на Київ

Президент України Володимир Зеленський виключив будь-яку паузу у бойових діях, а його естонський колега заявив, що мирні пропозиції щодо припинення майже дворічного російського вторгнення виносяться «за лаштунки»
Володимир Зеленський з Аларом Карісом у Таллінні, Естонія, 11 січня. Фото - Офіс президента

Ніяких пауз на користь Росії точно не буде

– сказав Зеленський журналістам у Таллінні в четвер під час туру Балтійським регіоном. Він виступав разом із президентом Естонії Аларом Карісом, який сказав, що низка країн і «груп інтересів» чинять тиск на Київ, щоб той почав переговори з Кремлем.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Каріс підтвердив позицію Естонії, що війна має закінчитися перемогою України. Ці коментарі пролунали в той момент, коли США намагаються спонукати Україну представити реальний план придушення російських сил. Очікується, що радник США з національної безпеки Джейк Салліван підніме це питання із Зеленським на Всесвітньому економічному форумі в Давосі наступного тижня, за словами джерел, знайомих із плануванням.

Зеленський в Естонії
Володимир Зеленський в Естонії зустрівся з президентом країни Аларом Карісом. Фото – Х

Зеленський також додав, що припинення бойових дій дасть Росії можливість поповнити війська та військові запаси, що дасть їй змогу завдати більшого удару.

Президент України здійснює турне країнами Балтії НАТО — Латвією, Литвою та Естонією, які є одними з найвідданіших прихильників України у її боротьбі з Росією.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що стала відома мета візиту Зеленського до країн Балтії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *