Війна в Україні: головні новини станом на 690 день повномасштабного російського вторгнення

Новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Києві в суботу під час його першого офіційного візиту за кордон, пообіцявши, що Париж підтримуватиме Україну
Міністр закордонних справ Франції пообіцяв продовжувати підтримку під час візиту до Києва. Фото - president.gov.ua

Незважаючи на поглиблення криз, Україна є і залишатиметься пріоритетом Франції

– сказав Сежурне міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі на спільній прес-конференції раніше в суботу.

Як повідомляє «Kreschatic», міністерство юстиції Росії призначило одного з найпопулярніших письменників країни іноземним агентом через його опозицію до війни Москви в Україні. Історичні детективи Бориса Акуніна, псевдонім грузинського походження Григорія Чхартішвілі, були бестселерами в Росії до того, як влада звинуватила його в неприйнятних антиросійських поглядах.

Відомому ліберальному священику загрожує виключення з Російської православної церкви за те, що він відмовився прочитати молитву з проханням до Бога вести Росію до перемоги над Україною. У вироку, опублікованому в суботу, церковний суд постановив, що Олексій Умінський повинен бути «позбавлений сану» за порушення присяги священика.

російський священник
Церковний суд позбавив сану московського священика Олексія Умінського. Фото – Wikimedia Commons

Україна зазнала масованого російського ракетного удару вранці в суботу. За словами місцевих чиновників, протиповітряна оборона збила російські ракети щонайменше в п’яти областях України. Однак жодних подробиць про те, як були вражені цілі, не було надано, а офіційні особи надали набагато менше інформації про напад, ніж зазвичай. Військово-повітряні сили України під час атаки попередили, що Росія випустила ракети «Кінджал» — чи не найскладнішу російську ракету для збиття, яка рухається зі швидкістю в кілька разів більшою за швидкість звуку.

Тим часом Росія заявила, що знищила всі цілі під час серії ударів по підприємствах з виробництва боєприпасів і безпілотників в Україні. «Сьогодні вранці збройні формування Російської Федерації завдали групового удару… по об’єктах українського військово-промислового комплексу», – йшлося у щоденному брифінгу Міноборони країни-агресора.

Згідно з програмою заходів ВЕФ, Зеленський у вівторок виступить особисто на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському місті Давос. Президент Форуму Борге Бренде минулого тижня повідомив журналістам, що Зеленський виступить під час заходу, а понад 70 радників з національної безпеки з усього світу в неділю обговорять шляхи просування мирного плану президента України.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 689 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *