Путін погрожує Україні втратою державності, якщо війна продовжиться

Президент Росії Володимир Путін заявив у вівторок, що державність України може зазнати «непоправного удару», якщо війна продовжиться, і Росія ніколи не буде змушена відмовитися від існуючих завоювань
Путін каже, що державність України під загрозою, якщо війна триватиме. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, свої коментарі Путін зробив на зустрічі з главами муніципальних утворень під час Всеросійського муніципального форуму через день після того, як Швейцарія погодилася прийняти глобальний саміт на прохання президента України Володимира Зеленського.

Путін відкинув «так звані формули миру», які обговорюються на Заході та в Україні, і те, що він назвав «заборонними вимогами», які вони містять.

Ну якщо вони не хочуть (вести переговори), то не треба. Зараз цілком очевидно, що не тільки контрнаступ (України) провалився, але ініціатива повністю в руках російських збройних сил. Якщо так піде й далі, українській державності може бути завдано непоправного, дуже серйозного удару.

путін
Путін на зустрічі з главами муніципальних утворень під час Всеросійського муніципального форуму в місті Одинцово Московської області, Росія, 16 січня 2024 року. Фото – Sputnik

Заяви Путіна щодо перебігу війни стали дедалі впевненішими та агресивнішими в останні місяці, оскільки контрнаступ України не приніс жодних істотних здобутків проти добре закріплених російських сил, пише Reuters.

Зараз Росія контролює 17,5% території України.

Путін назвав розмови про переговори «спробою спонукати нас відмовитися від завоювань, які ми здійснили за останні півтора року. Але це неможливо. Всі розуміють, що це неможливо».

Формула миру, висунута Зеленським, передбачає, серед іншого, відновлення територіальної цілісності України, припинення бойових дій і виведення російських військ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російський депутат виступив проти війни і назвав Путіна чудовиськом

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *