Зеленський в Давосі зустрівся з керівниками найбільших світових інвестиційних фондів та корпорацій: що відомо

Президент України Володимир Зеленський зустрічався з деякими з найвідоміших імен у світових фінансах, намагаючись зміцнити підтримку боротьби своєї країни проти Росії
Джеймі Даймон з Володимиром Зеленським та лідерами бізнесу в Давосі. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, у вівторок вранці український лідер поспілкувався з Джеймі Даймоном з JPMorgan Chase & Co., Стівом Шварцманом з Blackstone Inc. і засновником Bridgewater Реєм Даліо. Його місія – поповнити державну скарбницю та повернути увагу світу до конфлікту в центрі Європи.

Даймон представився Зеленському:

Я Джеймі Даймон з JPMorgan Chase. Хай вас Бог благословить.

Це перший раз, коли Зеленський приїхав на Всесвітній економічний форум після повномасштабного російського вторгнення. Востаннє він був у Давосі у 2020 році.

Серед інших лідерів, присутніх на зустрічі, були Філіп Хільдебранд з BlackRock, Девід Рубенштейн і Лакшмі Міттал, голова Arcelormittal, одного з найбільших міжнародних інвесторів в Україні.

зеленський
Володимир Зеленський з лідерами світового бізнесу в Давосі. Фото – Bloomberg

Зеленський хоче отримати підтримку від інвесторів, щоб допомогти підтримувати зруйновану економіку своєї країни, оскільки понад 100 мільярдів доларів життєво необхідної допомоги Києву наразі зупинено у Вашингтоні та Брюсселі.

Раніше у вівторок Зеленський провів зустріч із офіційними особами, зокрема президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, головним виконавчим директором Bank of America Corp. Браяном Мойніганом і сенатором США Крісом Кунсом від Делаверу — близьким соратником президента Джо Байдена.

Зустріч із потенційними інвесторами на Альпійському форумі відбувається в той час як глобальна підтримка війни України похитнулася, а контрнаступ Києва проти російських військ, який триває кілька місяців, не досягає своїх цілей.

Фінансові потреби України є терміновими. Минулого місяця український уряд запросив екстрену зустріч зі своїми основними міжнародними донорами, оскільки Київ зіткнувся з «надзвичайно високою невизначеністю» щодо свого бюджету.

У Давосі Зеленський також проводить переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном. Офіційні особи США хочуть почути від Києва більш чіткі військові плани проти Росії, оскільки сили Кремля окопуються вздовж лінії фронту, що тягнеться приблизно на 1500 кілометрів через східну та південну Україну.

Президент Польщі Анджей Дуда, ймовірно, також зустрінеться із Зеленським у Давосі після того, як суперечка щодо зерна послабила їхній альянс минулого року. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, який пообіцяв згуртувати підтримку України серед союзників, також має відвідати Київ пізніше цього місяця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те: Зеленський виключив припинення бойових дій через посилення тиску на Київ

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *