Відповідь на російські обстріли: українські ударні безпілотники вперше атакували Петербург

Вночі близько 1:30 над Ленінградською областю був «перехоплений» безпілотник, прозвітувало Міноборони. Це перший випадок коли БПЛА долетіли до регіону
Це шосте російське місто-мільйонник у зоні ураження. Фото - bbc.com

Як повідомляє «Kreschatic», безпілотник нібито збили над Вугільною гаванню – затокою, що знаходиться в межах Санкт-Петербурга, пише російське видання «Фонтанка». Цю інформацію підтверджує тг-канал Astra, за даними якого, БПЛА впав на території «Петербурзького нафтового терміналу», що знаходиться в гавані.

Тг-канал Baza стверджує, що безпілотників було три: два впали у Фінську затоку, один – на територію терміналу. Падіння останнього спричинило пожежу на території 130 квадратних метрів.

українські бпла
Фото – 24.tv

«Петербурзький нафтовий термінал», на території якого впав безпілотник, належить сім’ям авторитетних петербурзьких бізнесменів Сергія Васильєва та Дмитра Скігіна – соратників Іллі Трабера. Усі троє в 90-ті вели успішний нафтовий бізнес, зокрема з оточенням Володимира Путіна, який на той час працював у мерії Петербурга.

Таким чином, Петербург став шостим російським містом-мільйонником, що знаходиться в зоні ураження українських безпілотників. Раніше БПЛА долітали до Москви, Воронежа, Ростова-на-Дону та Краснодара. Також, згідно з проекцією від інших раніше атакованих об’єктів, у зоні ураження знаходиться Волгоград.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що через обстріли в російському Бєлгороді почалася евакуація мешканців

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *