Війна в Україні: головні новини станом на 703 день повномасштабного російського вторгнення

Чорні скриньки з російського військового літака Іл-76, що розбився в Бєлгородській області, доставлені в спеціальну лабораторію в Москві для аналізу, повідомляють російські державні ЗМІ
Чорну скриньку з розбитого військового літака відправили на дослідження до Москви. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», президент України Володимир Зеленський закликав до повної ясності щодо катастрофи, звинувативши Москву у «грі з життями українських військовополонених».

Репортер Wall Street Journal Еван Гершковіч програв апеляцію на свій арешт, повідомляють російські державні інформаційні агентства. Суд у Москві продовжив запобіжний захід до кінця березня, тобто журналіст проведе за ґратами в Росії щонайменше рік.

Колишній генсек НАТО Джордж Робертсон заявив Sky News, що українці «воюють за нас» і «нам потрібно робити більше». Він сказав, що якщо Росія переможе Україну, «ми врешті решт» опинимося в небезпеці, тому що Путін буде «підживлений будь-яким успіхом, якого він досягне в Україні».

війна в Україні
Джордж Робертсон. Фото – telegraph.co.uk

Україна запросила голову КНР Сі Цзіньпіна взяти участь у мирних переговорах, повідомив головний радник Володимира Зеленського. Швейцарія погодилася провести саміт, у якому візьмуть участь низка світових лідерів, але місце чи дата поки що не визначені.

Доля військової допомоги США Україні та політично вибухонебезпечна проблема нелегальної імміграції до Сполучених Штатів все ще витала в повітрі в п’ятницю, коли президент Джо Байден дорікнув республіканцям у Конгресі за зволікання з угодою. Спікер Майк Джонсон попередив, що угода, яка розглядається в Сенаті, може бути «мертвою після надходження» в його палату.

У п’ятницю Володимир Зеленський оголосив про створення другого органу для допомоги бізнесу у воєнний час після того, як кілька підприємців висловили обурення арештом відомого банкіра. Це сталося після зустрічі з лідерами бізнесу після арешту минулого тижня банкіра Ігоря Мазепи, який, як визнав Зеленський, був «важким».

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 702 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *