Війна в Україні: головні новини станом на 704 день повномасштабного російського вторгнення

Російська ДРГ застрелила двох людей — брата та сестру — в українському селі в суботу під час вторгнення через кордон, повідомили місцеві чиновники
Російські атаки вбили щонайменше п'ятьох людей та викликали пожежу на проммайданчику Кременчука. Фото - Філіп Пронін/telegram

Як повідомляє «Kreschatic», напад стався в Андріївці Сумській області України в межах 5-кілометрової буферної зони вздовж кордону з Росією – району, звідки влада закликає жителів евакуюватися. Вбитими виявилися 54-річний чоловік і 68-річна жінка.

Також під час російських атак на сході та півдні країни загинули щонайменше троє інших мирних жителів. У Бериславі Херсонської області вибухівка, скинута з безпілотника, забрала життя однієї людини, повідомив голова ОВА. Двоє людей загинули внаслідок обстрілу російської артилерії на сході Донецької області, повідомила Нацполіція України.

Російські ракети влучили в суботу в промисловий об’єкт у місті Кременчук, спричинивши пожежу. Про це губернатор Полтавської ОВА Філіп Пронін написав у Telegram. Пізніше він повідомив, що постраждалих немає.

У Запорізькій області в результаті атаки безпілотника було вражено об’єкт інфраструктури. Юрій Малашко не повідомив про руйнування чи постраждалих, але на місці працювали бригади швидкої допомоги.

Служба безпеки України заявила, що викрила корупційну схему закупівлі військовими зброї на загальну суму в еквіваленті близько 40 мільйонів доларів. Суботня заява про масове шахрайство під час закупівель, підтверджена Міністерством оборони України, матиме величезний резонанс у країні на тлі вторгнення Росії, оскільки боротьба з викоріненням корупції залишається головною проблемою, оскільки Київ наполегливо намагається отримати членство в Європейському Союзі, повідомляє Reuters.

Контратаки українців утримували росіян від повного контролю над Авдіївкою, заявили в Міністерстві оборони Великобританії. Російські війська зазнали значних втрат у особовому складі та бронетехніці, наголошує міністерство в оновлених даних розвідки. Окупанти продовжували намагатися обійти українські укріплення, вийшовши на околиці міста через службові тунелі, але «українські контратаки стримують російські сили від подальшого просування в межах міста».

війна в Україні
Українські військові під час протидиверсійних навчань у Сумській області біля кордону з Росією. Фото – Reuters

Адміністрація Байдена оголосила про схвалення угоди на 23 мільярди доларів щодо продажу військових літаків F-16 Туреччині після того, як Анкара ратифікувала членство Швеції в НАТО, повідомляє Держдепартамент США.

Україна вимагає від Росії надати докази того, що військовий літак, який розбився в Бєлгородській облаасті, перевозив десятки українських військовополонених, як вона стверджує. Глава української розвідки Кирило Буданов запитав, чому Росія не показала жодних зображень тіл українських солдатів, які, як стверджує Москва, були вбиті під час збиття літака. У Києві підтвердили, що цього дня мав відбутися обмін полоненими.

9 лютого Джо Байден прийме канцлера Німеччини Олафа Шольца в Білому домі, щоб обговорити допомогу Україні. Це сталося в той момент, коли президент США тисне на Конгрес, щоб той прийняв двопартійну угоду Сенату про поєднання заходів контролю кордону з допомогою Україні. Переговори досягли критичної точки, оскільки республіканська опозиція зростає.

Згідно зі звітом, США планують розмістити ядерну зброю у Великобританії вперше за 15 років на тлі зростаючої загрози з боку Росії. Згідно з пропозиціями, боєголовки, втричі потужніші за бомбу Хіросіми, будуть розміщені у Саффолку, повідомляє британська Daily Telegraph.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 703 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *