Безпілотники атакували нафтопереробний завод у Ярославській області та об`єкт у Ростовській області РФ: що відомо

Губернатор Ярославської області РФ Михайло Євраєв повідомив, що система радіоелектронної боротьби, встановлена на нафтопереробному заводі «Славнефть-ЯНОС», начебто запобігла атаці безпілотника
Безпілотники атакували Ярославську та Ростовську області РФ. Фото - ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Meduza, безпілотник літакового типу атакував нафтопереробний завод у Ярославлі вранці 29 січня. За даними видання «Вести Ярославль», дрон впав біля установки гідрокрекінгу (призначений для очищення сировини). За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. У Міноборони РФ поки що не коментували те, що сталося.

За даними російських телеграм-каналів, безпілотник упав на території нафтопереробного заводу «Славнефть-ЯНОС». Це сталося о 6:39 ранку. За наявними даними пожежу загасили працівники підприємства. Місцеві мешканці повідомили, що чули вибух.

Mash опублікував фотографії, на яких, як стверджується, показаний безпілотник, який упав на територію підприємства.

БПЛА
Невідомий БПЛА на території НПЗ. Фото – t.me/breakingmash

Після цього співробітники МНС та правоохоронних органів оточили завод. До підприємства приїхали машини МНС, швидкої допомоги, ДІБДР, а також автомобіль розмінування. Співробітників заводу відпустили додому, розповів один із працівників.

Як зазначають місцеві джерела, це перший випадок із початку повномасштабної війни в Україні, коли безпілотник атакував об’єкт у Ярославській області.

Також уранці 29 січня безпілотник атакував Ростовську область, повідомив губернатор Василь Голубєв. За його словами, дрон нейтралізували у Неклінівському районі. «Внаслідок падіння БПЛА та детонації вибухового пристрою частково пошкоджено скління та стіни кількох корпусів у заміському таборі», — повідомив голова регіону. За його словами, будівля законсервована на зиму. Постраждалих немає.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у відповідь на російські обстріли українські ударні безпілотники вперше атакували Петербург

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *