Війна в Україні: головні новини станом на 707 день повномасштабного російського вторгнення

Володимир Зеленський попросив генерала Валерія Залужного піти у відставку, але популярний генерал відмовився, що викликало припущення, що президент може його відправити у відставку через напруженість між ними
Нові плануючі бомби від Boeing з дальністю ураження до 150 км прямують до України. Фото - armyinform.com.ua

Як інформує «Kreschatic», згідно з повідомленнями, незабаром Україна отримає першу велику партію ракет великої дальності виробництва Boeing і Saab, які обіцяють розширити свій радіус дії вглиб території, контрольованої Росією. Україні потрібна бомба малого діаметра наземного запуску (GLSDB) на додаток до ракет ATACMS із США.

Країни ЄС вирішили схвалити схему угоди, яка забезпечить Україні податки та прибутки від сотень мільярдів доларів активів російського центрального банку, які були заморожені за межами Росії через її війну проти України. Це розглядається як перший крок до використання російських активів – також є заклики, щоб скористатися всією сумою прямо на користь України.

Колеги розкритикували уряд Великої Британії за те, що він не зміг домовитися з колишнім власником “Челсі” Романом Абрамовичем про витрати 2,5 мільярда фунтів стерлінгів від продажу ним лондонського футбольного клубу.

Лідери ЄС зустрінуться в четвер, сподіваючись схвалити 50 мільярдів євро на підтримку України через опозицію прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який є союзником Володимира Путіна, президента Росії.

Україна заявила, що здійснила успішну кібератаку, яка вибила сервер, який використовувало Міністерство оборони РФ, тимчасово порушивши комунікації для військових підрозділів.

Україну, ймовірно, чекає важкий рік у боротьбі з Росією, написав директор ЦРУ Білл Бернс у Foreign Policy, стверджуючи, що припинення допомоги США було б помилкою «історичних масштабів».

війна в Україні
Фото – rbc.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у вівторок, що європейські країни повинні бути готові допомогти Україні продовжувати боротьбу «у довгостроковій перспективі», з американською допомогою чи без неї. «Якби Сполучені Штати зробили суверенний вибір припинити або скоротити цю допомогу, це не повинно мати жодного впливу на місцях».

Глава української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що очікує, що російський наступ на східному фронті закінчиться до ранньої весни. Він приписав їм лише «кілька просувань по деяких полях» і під Авдіївкою. «Це все просування ворога. Воно закінчиться, а у нас, я думаю, почнеться».

Представник української військової розвідки заявив у вівторок, що Росія не виявляє бажання повернути тіла десятків українських військовополонених, які, за її словами, загинули в катастрофі військового літака в Бєлгородській області минулого тижня. Росія не надала жодних доказів того, що в літаку були українські полонені.

Український уряд подав до парламенту у вівторок змінену версію свого законопроекту про посилення правил мобілізації армії. Парламент відхилив попередній проект через громадський резонанс. Ключовою нормою законодавства є зниження мінімального віку призову до 25 з 27 років. Володимир Зеленський заявив, що армії потрібно ще 450-500 тисяч осіб.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 706 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *