Затримані авіарейси в РФ і активна робота ППО: БПЛА знову атакували об`єкт за сотні кілометрів від кордону України

У Санкт-Петербурзі в ніч проти 31 січня на території заводу «Невський мазут» впав безпілотник, збитий засобами ППО
У Санкт-Петербурзі безпілотник упав на території заводу "Невський мазут". Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic», про це пише видання «Фонтанка» та місцеві телеграм-канали.

За даними «Фонтанки», БПЛА підбили зенітно-ракетним комплексом С-400 о 4:20. Проте дрон продовжив політ і впав лише за півгодини на території заводу (близько 20 кілометрів від місця підбиття).

За попередніми даними, серйозної пожежі не трапилося, три порожні цистерни швидко загасили, пише «Фонтанка». Пізніше видання повідомило, що уламками безпілотника пошкоджено припарковані на території «Невського мазуту» автомобілі.

Також видання зазначило, що аеропорт Пулково призупинив прийом та відправлення рейсів у період з 03:53 до 05:11.

атака дронів
Фото – t.me/mashmoyka

У Міноборони подію поки що не коментували. При цьому вранці у відомстві заявили, що вночі сили ППО збили один безпілотник у Псковській області.

У порту Усть-Луга Ленінградської області в ніч проти 21 січня загорівся термінал компанії «Новатек». Російські телеграм-канали та ЗМІ писали, що підприємство атакували безпілотники. Зокрема, «Фонтанка» повідомляла, що сили ППО в Ленінградській області засікли два БПЛА. У компанії пізніше заявили, що причиною пожежі на терміналі став «зовнішній вплив». За даними джерел українських видань, атаку безпілотників у Ленінградській області було організовано СБУ.

Наприкінці січня влада Псковської, Новгородської та Ленінградської областей оголосила про те, що в найближчі кілька днів у регіонах у нічний час не буде працювати мобільний інтернет LTE, пояснивши це технічними роботами. Джерела “Комерсанта” пов’язували відключення мобільного інтернету в регіонах з необхідністю «доналаштування обладнання силових відомств для антидронової та протиповітряної оборони».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у відповідь на російські обстріли українські ударні безпілотники вперше атакували Петербург

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *