Україна повідомила європейських союзників про «критичний» брак снарядів – Bloomberg

Україна стикається з «критичною» нестачею артилерійських снарядів
Росія може використовувати в три рази більше снарядів на добу ніж Україна. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», про це йдеться у листі міністра оборони Рустема Умєрова керівникам військових відомств країн Євросоюзу, пише Bloomberg.

За словами глави Міноборони України, ситуація з нестачею озброєння погіршується з кожним днем. Він пояснив, що ЗСУ можуть випускати не більше двох тисяч снарядів на день на лінії фронту завдовжки 1,5 тисячі кілометрів. Це втричі менше за кількість снарядів, яку використовує Росія, йдеться у листі.

За оцінкою Умєрова, Україні потрібно 200 тисяч 155-мм снарядів на місяць.

Глава Міноборони України знову закликав європейських союзників виконати свою обіцянку щодо постачання мільйона боєприпасів.

снарядний голод
Фото – bloomberg.com

У березні 2023 року Євросоюз пообіцяв надати Україні мільйон артилерійських снарядів упродовж 12 місяців.

Наприкінці січня 2024 року голова європейської дипломатії Жозеп Боррель оголосив, що країни Євросоюзу передали Україні лише 330 тисяч снарядів із обіцяного мільйона. До березня цього року ЄС планує передати Києву ще 200 тисяч снарядів. Боррель зазначав, що вся «європейська оборонна машина» працює над тим, щоб до кінця року країни ЄС змогли передати Україні понад мільйон снарядів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через війну в Ізраїлі поставки снарядів з США в Україну скоротились більш ніж на 30%

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *