Війна в Україні: головні новини станом на 711 день повномасштабного російського вторгнення

У російському місті Енгельс застрелили пілота бомбардувальника Ту-95, повідомляє Головне управління військової розвідки України
Пілот ворожого бомбардувальника Ту-95 розстріляний на території Росії. Фото - AP

Застрелено командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 майора Олега Сергійовича Стегачова. Він бере безпосередню участь у нанесенні ракетних ударів по цивільних об’єктах в Україні та вбивстві наших людей

– повідомили в ГУР.

Також у відомстві додали, що уточнюють, чи вижив він, інформує «Kreschatic».

Нагадуємо, що всіх військових злочинців чекає відплата – ми знаємо ваші імена, адреси, номери машин, звичні маршрути та звички.

Понад два десятки людей, переважно журналістів, були затримані в суботу на протесті в центрі Москви, де дружини та інші родичі російських військовослужбовців, мобілізованих воювати в Україні, закликали повернути їх додому, повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням Financial Times, Бельгія просить країни G7 розглянути можливість використання 260 мільйонів євро конфіскованих російських активів, якими володіє Захід, як забезпечення кредитів Україні. Це дозволить уникнути питань щодо законності повного захоплення активів, як це також розглядалося союзниками України, повідомляє газета.

У США республіканці в Палаті представників висунули законопроект про фінансування військової допомоги Ізраїлю, але явно виключаючи Україну. Сенат США вже підготував двопартійний компромісний законопроект, який стосується безпеки на кордоні Ізраїлю, України та США та Мексики.

плата представників
Спікер Майк Джонсон. Фото – theguardian.com

Україна близька до підписання безпекових угод із Францією та Німеччиною, тексти яких допрацьовуються, повідомляє український уряд.

Росія заявила, що 20 людей загинули внаслідок обстрілу східноукраїнського міста Лисичанськ, яке перебуває під російською окупацією. Українські офіційні особи не зробили жодних заяв щодо інциденту, але Україна завжди заявляла, що атакує лише військові об’єкти, на відміну від невибіркових бомбардувань цивільного населення Росією.

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився від заяви, зробленої в суботу, в якій він поставив під сумнів здатність України повернути Крим.

Актора Мілоша Біковича виключили з акторського складу популярного серіалу «Білий лотос», повідомляє HBO, після того, як зв’язки серба з Росією викликали критику з боку України.

Два українських безпілотника в суботу вдарили по найбільшому нафтопереробному заводу півдня Росії. Місцева влада Росії повідомила про пожежу на Волгоградському НПЗ компанії “Лукойл”.

Протиповітряна оборона України збила дев’ять із 14 російських безпілотників під час атаки в суботу вранці, яка вразила енергетичну інфраструктуру в місті Кривий Ріг, повідомили військово-повітряні сили та регіональні чиновники.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 710 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *