Війна в Україні: головні новини станом на 712 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядає можливість замінити кількох високопосадовців – і не тільки в армії. Це відбувається на тлі спекуляцій, що президент збирається звільнити командувача ЗСУ Валерія Залужного
Зеленський розглядає можливість заміни кількох вищих керівників держави. Фото - president.gov.ua

Це питання людей, які мають керувати Україною. Потрібне перезавантаження, я говорю про заміну ряду керівників держави.

– сказав Зеленський італійському телебаченню, відповідаючи на запитання про Залужного.

Як повідомляє «Kreschatic», його коментарі прозвучали після того, як Зеленський відвідав українські війська на південно-східному фронті.

Зеленський використав візит, щоб представити нового мера прифронтової Запорізької області Івана Федорова. Федоров колись був викрадений Росією, а раніше з грудня 2020 року був мером тимчасово окупованого Мелітополя.

зеленський
Фото – president.gov.ua

Понад два десятки людей, переважно журналістів, були затримані в суботу на протесті в центрі Москви, де дружини та інші родичі російських військовослужбовців, мобілізованих воювати в Україні, закликали їх повернутися, повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням Financial Times, Бельгія просить країни G7 розглянути можливість використання конфіскованих російських активів на суму 260 мільярдів євро, якими володіє Захід, як забезпечення позик Україні. Це дозволить уникнути питань щодо законності повного захоплення активів, як це також розглядалося союзниками України, повідомляє газета.

Американські сенатори поспішають оприлюднити довгоочікуваний законопроект, який поєднує політику охорони кордону з військовою допомогою для України, Ізраїлю та інших союзників США. Ця пропозиція є найкращим шансом для президента Джо Байдена забезпечити Україну військовою допомогою. Очікувалося, що цього тижня Сенат проведе ключове тестове голосування щодо закону, але він уже наштовхнувся на стіну опозиції з боку республіканців.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 711 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *