Олаф Шольц відправився з офіційним візитом до США: стало відомо, про що він говоритиме з Байденом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його переговори з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні в п’ятницю будуть зосереджені на тому, як посилити підтримку України
Шольц і Байден обговорять допомогу Україні, НАТО та війну з Ізраїлем. Фото - Reuters

Україна, яка відчуває дефіцит озброєння на полі бою у війні, значною мірою покладається на військову та фінансову підтримку своїх західних союзників. Сполучені Штати на сьогоднішній день надали найбільшу військову допомогу Києву, але візит Шольца до Вашингтона відбувається на тлі того, що Конгрес гальмує запит на пакет допомоги, зроблений Байденом у жовтні на тлі внутрішньої політичної боротьби.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, європейські політики стурбовані тим, що можливе повернення Дональда Трампа до Білого дому може ще більше зашкодити цьому зобов’язанню.

Того, про що домовилися в Європі та Конгресі США, поки що недостатньо. Тож нам потрібно знайти спосіб зробити більше разом.

– сказав Шольц в аеропорту Берліна незадовго до вильоту до Вашингтона.

Візит Шольца розпочнеться в четвер із вечері з американськими законодавцями з обох боків проходу. У п’ятницю вранці він снідає з лідерами бізнесу США, а потім зустрінеться з Байденом у другій половині дня.

Олаф Шольц
Олаф Шольц. Фото – EPA

Минулого тижня Європейський Союз схвалив виділення Україні фінансової допомоги на чотири роки вартістю 50 мільярдів євро. За словами урядовців, лише Німеччина наразі надала або зобов’язалася надати Україні близько 28 мільярдів євро допомоги.

Німеччина вже зробила дуже великий внесок. Але цього буде недостатньо.

– сказав Шольц.

Українські військові офіційні особи заявили, що вони зіткнулися з гострою нестачею боєприпасів і артилерійських снарядів, в той час як російські війська продовжують наступати на сході та південному сході країни.

У своїй статті для Wall Street Journal, опублікованій у четвер, Шольц попередив, що потенційна перемога Росії викликає занепокоєння не лише для України та Європи, але й для всього світу.

Жорстока спроба Росії вкрасти територію силою може послужити планом для інших авторитарних лідерів по всьому світу. Більше країн ризикували б стати жертвою хижака по сусідству.

– сказав він.

Шольц має на меті також обговорити плани зміцнення західного оборонного альянсу НАТО та війну Ізраїлю та ХАМАС на своїй зустрічі з Байденом, повідомили урядовці Німеччини.

Шольц сказав, що обидва відчувають необхідність стояти на боці Ізраїлю під час розробки умов, необхідних для сталого миру в регіоні, таких як рішення про створення двох держав і гуманітарна допомога для Гази.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після того, як республіканці узгодили з Білим домом питання захисту кордону США та допомогу Україні, проти цього виступив Трамп

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *