Війна в Україні: офіційно підтверджено атаку Києва ракетою «Циркон», Монголія нагадала Росії про її справжню історію

Росія вдарила по Києву гіперзвуковою ракетою «Циркон» — це її перше застосування в майже дворічній повномасштабній війні, повідомив український науково-дослідний інститут
Гіперзвукова ракета «Циркон» була використана при обстрілі Києва, підтвердили українські експерти. Фото - Міноборони РФ

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Росії, «Циркон» має радіус дії 1000 км і рухається зі швидкістю, що в дев’ять разів перевищує швидкість звуку. У Київському науково-дослідному інституті судових експертиз повідомили, що після удару 7 лютого були виявлені уламки, які відповідали компонентам даного типу ракет.

Росія заявила, що завершила випробування ракети «Циркон» у червні 2022 року, а Володимир Путін назвав її частиною нового покоління неперевершених систем озброєння. Росія також регулярно атакує Україну нібито гіперзвуковою ракетою «Кінжал», яка виявилася балістичною ракетою наземного базування, скинутою з літака. Українські війська регулярно збивають їх ракетами комплексу Patriot.

Французькі військові експерти та експерти з кібербезпеки кажуть, що велика московська онлайн-мережа поширює проросійську українську військову пропаганду та дезінформацію в Західній Європі. Французьке агентство Vignium, яке працює проти іноземних організацій, які намагаються вплинути на громадську думку, каже, що мережа під назвою Portal Kombat управляє принаймні 193 сайтами, які поширюють проросійську пропаганду, захищаючи вторгнення в Україну та критикуючи уряд у Києві.

Сотні присутніх у понеділок відвідали похорон сім’ї з п’яти осіб, у тому числі трьох маленьких дітей, які загинули під час атаки російського безпілотника в місті Харків. У п’ятницю ввечері російські безпілотники завдали удару по НПЗ, викликавши пожежу, яка охопила всю вулицю, включно з будинком, в якому жила родина Путятіних. На цій же вулиці загинуло літнє подружжя. Понад 50 людей отримали поранення, 15 будинків згоріли.

Президент України Володимир Зеленський планує відвідати західноєвропейські столиці, щоб лобіювати допомогу Україні під час Мюнхенської конференції з безпеки цього тижня, повідомляє Bloomberg News.

ЄС прийняв закон про використання прибутків, отриманих від близько 300 мільярдів євро в заморожених активах російського центрального банку, що стало першим конкретним кроком до використання цих грошей для фінансування відновлення України. ЄС і G7 більше року обговорюють, чи можна використати ці кошти і як.

Після того, як Володимир Путін надав американському інтерв’юеру Такеру Карлсону свою псевдоісторичну версію історії Росії, монгольський лідер почав тролити Володимира Путіна щодо розміру неіснуючих євразійських імперій.

Після інтерв`ю Путіна. Я знайшов історичну карту Монголії. Не хвилюйтеся. Ми миролюбна та вільна нація.

– написав колишній президент Монголії Цахія Елбегдорж у Twitter/X. Елбегдорж, і виклав кілька карт з кордонами Росії ї його країни.

кордони росії
Фото – twitter.com/elbegdorj

Елбегдорж раніше також був прем’єр-міністром Монголії, є міжнародним діячем і був лідером демократичної революції в Монголії 1990 року, яка поклала край комуністичному правлінню.

У понеділок Росія запровадила санкції проти 18 британських громадян за те, що вони, за словами Москви, демонізують Росію та розпалюють війну в Україні. Росія ввела так звані персональні санкції проти заступника міністра оборони Джеймса Картліджа та ряду інших посадових осіб і науковців, включаючи істориків Орландо Файгеса та Нормана Девіса та спеціаліста з Росії Джеймса Шерра.

Читайте також: Війна в Україні: фінансова допомога за один крок до схвалення в Сенаті США, Ілон Маск відреагував на Starlink у росіян

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *