Війна в Україні: допомога Україні може «застрягти» в палаті представників, РФ вдарила по житлових будинках і лікарні в Селидовому

Президент України Володимир Зеленський привітав голосування в Сенаті США, яке схвалило виділення Україні допомоги на 61 мільярд доларів, і направило його на голосування в Палату представників
Сенат США схвалив допомогу Україні, але в Палаті представників назріває боротьба. Фото - CNN

Американська допомога наближає справедливий мир в Україні та відновлює глобальну стабільність, що призводить до підвищення безпеки та процвітання для всіх американців і всього вільного світу.

– сказав Зеленський.

Як повідомляє «Kreschatic», лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що він впевнений, що законопроект, який також передбачає допомогу Ізраїлю та іншим союзникам, буде прийнятий Палатою за підтримки як республіканців, так і демократів, якщо буде голосування, і закликав лідерів Палати представників робити правильні речі.

Спікер Палати представників Майк Джонсон на запитання, чи планує він поставити законопроект на голосування, відповів «Звичайно ні», і припустив, що члени зайняті іншими справами. Але республіканці та демократи, які виступають за підтримку України, можуть змусити винести проект на голосування за допомогою процесу, що називається «discharge petition», якщо достатня кількість з них об’єднається. Президент США Джо Байден закликав членів Палати представників ігнорувати знущання Дональда Трампа та схвалити законопроект.

У вівторок пізно ввечері внаслідок російських бомбардувань загинуло троє людей, у тому числі дитина, біля міста Донецьк. Повідомляється, що удари було завдано по дев’яти житлових будинках і лікарні в Селидове, приблизно за 20 км на захід від лінії фронту. Також повідомляється про 12 поранених, у тому числі четверо дітей.

Селидове
Росіяни обстріляли Селидове Донецької області у ніч проти 14 лютого. Зруйновано багатоквартирний дім та лікарню. Фото – Донецька ОВА

Російські державні новини повідомили, що Україна запустила дев’ять безпілотників над Білгородською та Воронезькою областями Росії, а також над Чорним морем. У звіті використано традиційну російську офіційну мову про те, що всі дрони були перехоплені.

Російські війська у вівторок 331 раз обстріляли вісім населених пунктів і районів Сумської області України, повідомила місцева влада. Обстріл вівся з мінометів, артилерії, танка, безпілотників-камікадзе та інших боєприпасів. Повідомляється, що під обстріл потрапили Хотинська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, а також Миропільська, Великописарівська, Шалигінська і Середино-Будська громади. Повідомлень про постраждалих немає.

За словами Андерса Фог Расмуссена, колишнього генерального секретаря НАТО, санкції проти Росії мають ефект, але їх потрібно розширити та суворіше застосовувати. Расмуссен стверджував, що союзники України повинні посилити застосування санкцій, щоб запобігти потраплянню західних компонентів у російське озброєння, посилити санкції проти мобілізованої у війні важкої промисловості Росії та використовувати заморожені російські активи на користь України.

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликатиме союзників збільшити оборонне виробництво, щоб допомогти Україні, повідомили в його офісі перед дипломатичним туром до Болгарії, Польщі та Німеччини.

Спікер російського парламенту заявив, що 21 лютого вона проголосує за припинення участі в парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва (ОБСЄ). ОБСЄ налічує 57 членів, включаючи Росію та Україну.

Служба зовнішньої розвідки Естонії заявила, що Росія готується до військової конфронтації із Заходом протягом наступного десятиліття, і її може стримати контрнарощування збройних сил.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Росія втратила понад 3000 танків під час вторгнення в Україну – це еквівалент усього її довоєнного активного озброєння, – але має достатньо бронетехніки нижчої якості на зберіганні протягом багатьох років. Україна також зазнала великих втрат, але західні військові поповнення дозволили їй зберегти запаси, підвищуючи якість, пишуть аналітики ISS.

Читайте також: Війна в Україні: офіційно підтверджено атаку Києва ракетою «Циркон», Монголія нагадала Росії про її справжню історію

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *