Росія завдала масованого ракетного удару по Україні вранці 15 лютого: стали відомі наслідки атаки

Російські війська вранці 15 лютого завдали масованого ракетного удару по території України
У Запоріжжі та Львові під обстріл потрапили об'єкти інфраструктури. Фото - Андрій Садовий/Telegram

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Генштабу ЗСУ, військові РФ застосували, в тому числі, і стратегічну авіацію.

По всій Україні на кілька годин оголошували повітряну тривогу. У низці областей, у тому числі у Київській та Львівській, спрацювали системи ППО.

У Києві було чутно звуки вибухів, повідомив мер міста Віталій Кличко. Глава військової адміністрації Києва Сергій Попко заявив, що війська РФ завдали удару по столиці України кількома типами ракет з різних напрямків. Усіх їх було знищено, повідомив він, не уточнивши кількість збитих ракет.

За оперативною інформацією, у столиці без жертв та руйнувань. Система життєзабезпечення міста працює у штатному режимі.

– сказав Попко.

У Львові внаслідок потрапляння у 18 будинках на вулиці Науковій вибуховою хвилею вибило вікна, також сталося потрапляння до об’єкту інфраструктури, розповів мер міста Андрій Садовий. Постраждали будівлі двох шкіл та дитячого садка. Рух транспорту на Науковій вулиці перекрили. Внаслідок обстрілу поранення отримали троє мирних жителів, повідомив голова Львівської області Максим Козицький.

ракетний обстріл
Фото – Андрій Садовий/Telegram

У Запоріжжі, за попередніми даними, сталося влучання в об’єкт інфраструктури, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Одна людина поранена, інформація про інших постраждалих уточнюється. Також пошкодження зазнали багатоквартирні будинки, навчальний заклад та приміщення об’єкта торгівлі, повідомив секретар мера міста Анатолій Куртєв. За його даними, чотири особи постраждали.

ракетний обстріл
Фото – Суспільне Запоріжжя/Telegram

Голова Дніпропетровської області Сергій Лисак також розповів про вибухи у регіоні. За його словами, армія Росії атакувала об’єкти цивільної інфраструктури. Інформація уточнюється. Моніторингові паблики повідомляли про вибухи у Дніпрі. Пізніше Лисак уточнив, що у Дніпровському районі було пошкоджено об’єкт інфраструктури. Люди не постраждали.

У Хмельницькій області пошкоджено цивільні об’єкти, заявила місцева влада. Двоє людей отримали поранення. На Івано-Франківщині внаслідок падіння уламків збитої ракети сталося незначне загоряння господарських будівель.

Крім того, вночі російські війська завдали ракетного удару по Полтавській області, повідомив начальник військової адміністрації регіону Філіп Пронін. У Миргородському районі внаслідок влучення до складу сталася пожежа на площі 100 квадратних метрів. За словами Проніна, люди не постраждали.

ракетний обстріл
Фото – Повітряні Сили ЗСУ/Telegram

Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що російські військові атакували територю України 26-ма ракетами різних типів. ЗСУ вдалося збити 13 ракет, включаючи дві крилаті ракети «Калібр» та одну балістичну ракету.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про нічну атаку безпілотниками на Дніпро: як відпрацювала ППО та що відомо про наслідки

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *