Війна в Україні: головні новини станом на 725 день повномасштабного російського вторгнення

У суботу Володимир Зеленський в черговий раз звернувся до союзників з проханням про свіжу зброю після того, як українські війська вийшли з Авдіївки, забезпечивши Москві першу велику військову перемогу з травня минулого року
Байден обіцяє, що боротиметься, щоб Україна отримала боєприпаси, які їй потрібні. Фото - washingtonexaminer.com

На Мюнхенській конференції з безпеки він сказав, що уповільнення поставок зброї безпосередньо впливає на лінію фронту та змушує Україну поступатися територією.

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський також сказав світовим лідерам не питати, коли закінчиться війна в Україні, а натомість спитати себе, «чому Путін все ще може її продовжувати», підкресливши загрозу, яку представляє Росія для світу, і закликав до більшої підтримки.

Президент Джо Байден сказав, що він сказав Зеленському, що він «впевнений», що Конгрес США відновить військову допомогу, але додав, що без американської допомоги Київ може втратити ще більше території через наступ Росії. Відмова законодавців США схвалити нове фінансування військової допомоги Києву була б «абсурдною» і «неетичною», – сказав Байден журналістам після відвідування церкви в Делавері, додавши: «Я збираюся боротися, щоб отримати для них необхідні боєприпаси».

Низка українських військових потрапила в російський полон під час відходу з міста Авдіївка, заявив командувач українськими силами на південному сході України Олександр Тарнавський.

Російські війська обстріляли та атакували ракетами низку міст на сході України в суботу, убивши щонайменше трьох людей. Краматорськ і Слов’янськ потрапили під обстріл, а в Куп’янську одна людина загинула внаслідок попадання російських снарядів у двоповерховий будинок, повідомив губернатор Харківської області.

Краматорськ
Рятувальники ліквідовують наслідки обстрілів Краматорська та Слов’янська. Фото – ДСНС

Українські війська збили три російські військові літаки на сході України в суботу, повідомив командувач ВПС країни.

Камала Харріс у суботу розкритикувала Дональда Трампа, який закликав Росію атакувати союзників США по НАТО, які не платять свої внески, заявивши, що американський народ ніколи не прийме президента, який схилився перед диктатором.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у суботу, що обговорив перспективи миру зі своїм китайським колегою, що є частиною довготривалих спроб зміцнити відносини з Пекіном. Кулеба зазначив, що обговорював з першим дипломатом Китаю Ван І плани України щодо проведення глобального мирного саміту, в організації якого погодилася допомогти Швейцарія.

Матері російського опозиціонера Олексія Навального та його адвокату в суботу повідомили, що його вразив «синдром раптової смерті», повідомила його команда. Однак іншому адвокату Навального в слідчому комітеті виправної колонії повідомили, що причина смерті ще не встановлена, повідомила прес-секретар Навального.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 724 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *