Війна в Україні: головні новини станом на 724 день повномасштабного російського вторгнення

Українські війська відійшли з Авдіївки щоб уникнути оточення, заявив командувач армії Олександр Сирський, що стало найбільшою зміною на передовій після того, як російські війська захопили Бахмут у травні минулого року
Українські війська вийшли з Авдіївки. Фото - AP

Як повідомляє «Kreschatic», у суботу Сирський у Facebook повідомив, що діяв, щоб «зберегти життя та здоров’я військовослужбовців», стабілізувати ситуацію та перевести війська на більш вигідні рубежі оборони.

Президент США Джо Байден спричинив хвилю глобального обурення через смерть у п’ятницю в Росії лідера опозиції Олексія Навального, одного з найгучніших критиків президента Володимира Путіна, який відбував тривалий термін ув’язнення в арктичній колонії. колонія. Байден поклав відповідальність за смерть Навального на Путіна «і його головорізів». Європейський Союз заявив, що Навальний був «повільно вбитий» режимом Путіна і буде притягнутий до відповідальності.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що США повинні проявити стриманість, перш ніж звинуватити країну в смерті Навального.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни, які голосували за Путіна на виборах наступного місяця, повинні усвідомити, що вони голосують за вбивцю. «Події говорять (нам), що Путін — вбивця, і це не риторика», — сказав Зеленський на прес-конференції в Парижі.

Зеленський підписав угоду про безпеку з Францією в п’ятницю, через кілька годин після того, як уклав подібну угоду з Німеччиною, яку її канцлер Олаф Шольц назвав «історичним кроком» для підтримки Києва в його боротьбі з Росією. За словами офіційних осіб, 10-річна угода з Францією включає зобов’язання Франції виділити до 3 мільярдів євро допомоги на 2024 рік.

зеленський і макрон
Фото – president.gov.ua

Україна повернула тіла майже 60 солдатів, які загинули в боях проти Росії. Тіла повернули з підконтрольної Росії території, повідомив Координаційний штаб військовополонених, опублікувавши фотографії білих вантажівок із символікою Червоного Хреста на лобовому склі та подякував організації за допомогу.

Банківський магнат у вигнанні Олег Тиньков був оголошений російською владою «іноземним агентом» через його опозицію до війни в Україні. 56-річний Тіньков відомий тим, що заснував Тинькофф Банк, один з найбільших в Росії. Міністерство юстиції заявило в п’ятницю, що додало його до свого списку іноземних агентів після того, як він «поширив неправдиву інформацію» про владу.

Читайте також: Україна та Франція підпишуть угоду про безпеку, блокування допомоги США вже впливає на поле бою

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *