Війна в Україні: сьогодні Україна та Франція підпишуть угоду про безпеку, блокування допомоги США вже впливає на поле бою

Затримка Конгресом США нової військової допомоги Україні вже впливає на поле бою, попередив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі міністрів оборони. Єнс Столтенберг сказав, що все ще вірить, що Конгрес зрештою схвалить заблокований пакет на 60 мільярдів доларів
Відсутність допомоги США вже впливає на поле бою, каже глава НАТО. Фото - unian.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Україна заявила, що її економіка повинна бути відновлена за допомогою заморожених російських активів після того, як звіт показав, що вартість реконструкції зросла майже до 500 мільярдів доларів. Приблизно 300 мільярдів доларів російських активів було заморожено з початку війни. ЄС, США та західні союзники обговорюють, як їх можна використати на благо України.

Україна проводить маневр в Авдіївці, щоб відвести війська на окремих ділянках на «більш вигідні позиції», повідомив військовий речник. У той же час Україна стягнула підкріплення до стратегічно важливого міста, оточеного з трьох боків російськими військами в ситуації, яку українські військові назвали «надзвичайно критичною».

Чотири людини загинули в Херсоні та Харкові внаслідок ударів російської авіації та ракетних атак, тоді як офіційні особи в російському прикордонному місті Бєлгороді заявили, що український ракетний удар забрав життя щонайменше семи людей.

обстріл
Робітники проводять рятувальну операцію після того, як російський ракетний обстріл зруйнував житловий двоповерховий будинок у Харківській області. Фото – ГУ ДСНС України

У п’ятницю Україна та Франція мають підписати двосторонню угоду про безпеку. Президент України Володимир Зеленський має намір відвідати Францію та Німеччину.

Грант Шеппс, міністр оборони Великої Британії, заявив, що Велика Британія спільно з Латвією очолить велику коаліцію з розробки безпілотників для України.

Українська військова розвідка поширила заяви про те, що російські війська в Україні використовують супутникові інтернет-термінали Starlink. Генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив у Wall Street Journal, що росіяни мали їх тисячі і використовували їх «протягом тривалого часу» після того, як закупили їх через інші країни. Starlink заявила, що не веде жодного бізнесу в Росії або з Росією, але не змогла виключити або спростувати, що росіяни якимось чином отримують її термінали та використовують їх на українській території.

Інформатора ФБР звинуватили у брехні про зв’язки між Джо Байденом, його сином Хантером та українською енергетичною компанією. Прокурори стверджують, що Олександр Смирнов неправдиво повідомив агентам ФБР, що керівники, пов’язані з Burisma, заплатили Хантеру та Джо Байдену по 5 мільйонів доларів у 2015 та 2016 роках. Ця подія різко підриває звинувачення республіканців Конгресу в корупції щодо того, що президент США заробляв гроші на бізнесі свого сина Хантера в Україні.

Читайте також: Війна в Україні: безпілотники атакували чергову нафтобазу в Росії, ситуація на лінії фронту залишається «надзвичайно складною»

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *