Джо Байден погодився зустрітися з Майком Джонсоном, щоб обговорити допомогу Україні

Президент Джо Байден заявив, що буде готовий зустрітися зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном, щоб обговорити надзвичайний пакет фінансування для України та Ізраїлю, після того, як офіційні особи Білого дому раніше заперечували корисність прямих переговорів
Ольга Лисенко 784 1 comment 1
Представники Білого дому раніше відхилили заклики до переговорів. Фото - Bloomberg

Я був би радий зустрітися з ним, якщо він має що сказати.

– сказав Байден журналістам у понеділок.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, згода президента є сигналом того, що Білий дім активізує свої зусилля, щоб забезпечити ухвалення законопроекту про допомогу на суму 95 мільярдів доларів, який також включає фінансування Індійсько-Тихоокеанського регіону та допомогу палестинським цивільним особам. Прихильники пакету, прийнятого Сенатом, стверджували, що падіння українського міста Авдіївка і смерть опозиційного лідера Олексія Навального минулого тижня в сибірській в’язниці посилили необхідність швидкого проходження фінансування.

Ми робимо велику помилку, не відповідаючи на це.

– сказав Байден журналістам, додавши, що він сподівається, що смерть Навального, найбільшого внутрішнього критика президента Росії Володимира Путіна, згуртує підтримку цього закону.

Байден також заявив, що розглядає нові санкції проти Росії через смерть Навального.

Майк Джонсон
Спікер Палати представників Майк Джонсон біля західного крила Білого дому у Вашингтоні, середа, 17 січня 2024 р., після зустрічі з президентом Джо Байденом. Фото – thehill.com

Готовність президента брати участь у переговорах сам-на-сам з’явилася після того, як минулого тижня його помічники назвали таку сесію непродуктивною, зауваживши зміну вимог лідера республіканців щодо законопроекту про іноземну допомогу.

Джонсон, який тримається за незначну більшість у Палаті представників, наполягав на тому, щоб фінансування іноземної допомоги поєднувалося з новими заходами прикордонного контролю — лише для того, щоб відхилити двопартійний пакет, узгоджений у Сенаті за наполяганням колишнього президента Дональда Трампа.

Про що тут домовлятися? Про що може йтися в переговорах один на один, коли йому надали саме те, що він просив? Отже, нехай він домовляється сам із собою.

– сказала журналістам прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр.

Очікується, що Байден вирушить до Каліфорнії для триденного збору коштів, який розпочнеться у вівторок. Законодавці на перерві, тому неясно, коли може бути призначено засідання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Дональд Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж Байден, який “подарує її Путіну”

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
1 Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *