Німеччина готова передати Україні ракети Taurus: західні ЗМІ дізнались подробиці можливого рішення

Правляча коаліція Німеччини підготувала резолюцію про передачу Україні більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів та систем озброєння дальньої дії
Правляча коаліція Німеччини підготувала резолюцію щодо передачі Україні зброї дальньої дії. Ймовірно, мова про ракети Taurus. Фото - itc.ua

Про це повідомляє німецький журнал Stern із посиланням на документ, інформує «Kreschatic».

Журналісти вважають, що коаліція пропонує передати Україні крилаті ракети Taurus, поставки яких довгий час добивається Київ. При цьому в самому документі ракети безпосередньо не згадуються, однак у ньому йдеться про «постачання додаткових систем зброї дальньої дії та боєприпасів, необхідних для того, щоб Україна могла завдавати точкових ударів по стратегічно важливих цілях далеко в тилу російського агресора».

Видання Bild зазначає, що ракети Taurus саме підходять під цей опис. Крім того, автори документа також зазначили, що Франція та Великобританія вже надали Києву «свої керовані ракети», звернув увагу Spiegel. Журналісти нагадують, що кілька місяців тому ці країни передали Україні свої далекобійні крилаті ракети Scalp та Storm Shadow, які, як уточнює Spiegel, дуже схожі на німецькі Taurus.

За даними Stern, голосування у Бундестазі з цього питання пройде найближчими днями. У свою чергу Spiegel зазначає, що ухвалення резолюції посилить тиск на уряд щодо постачання далекобійних ракет.

Олаф Шольц
Олаф Шольц. Фото – stern.de

Раніше про те, що Німеччина може передати Україні свої далекобійні крилаті ракети, говорила голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман. При цьому вона зазначила, що на рішення канцлера Німеччини Олафа Шольца, який виступає проти постачання ракет Taurus, могла вплинути смерть Олексія Навального.

Смерть Навального [відбулася] саме в той момент, коли ми зібралися на цю [Мюнхенську] конференцію – це знак, і ми повинні відреагувати.

цитує Politico слова голови комітету з оборони.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Німеччина виділить Україні 8 мільярдів євро у 2024 році

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *