Не може бути ніяких компромісів щодо України – Дональд Туск жорстко попередив Орбана і Фіцо

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не може бути ніяких компромісів з його угорським і словацьким колегами, якщо вони відмовляться відкрито підтримувати Україну під час повномасштабного вторгнення Росії
Дональд Туск та Петр Фіала. Фото - pap.pl

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Туск зустрічається у вівторок у Празі з прем’єр-міністрами Чехії, Угорщини та Словаччини Петром Фіалою, Віктором Орбаном і Робертом Фіцо на зустрічі так званої Вишеградської групи.

Якщо ви є членом НАТО та ЄС, то за визначенням і за самою природою цього членства ви повинні підтримувати Україну в її захисті від російського вторгнення.

– сказав Туск журналістам.

Якщо хтось цього не розуміє, і я скажу про це відкрито в Празі, вони ставлять себе поза нашими спільнотами, і з цього приводу не може бути ніяких компромісів.

– сказав він журналістам.

Роберт Фіцо
Роберт Фіцо та Віктор Орбан. Фото – rus.err.ee

Прем`єр-міністр Польщі додав, що скаже це пану Орбану в обличчя, коли вони зустрінуться в Празі, і додав, що він «приголомшений» останніми заявами Фіцо щодо України.

Також раніше ми писали про те, що Дональд Туск пообіцяв зробити все, щоб світ й надалі непохитно підтримував Україну і допомагав їй у війні проти Росії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *