Війна в Україні: головні новини станом на 741 день повномасштабного російського вторгнення

Російський військовий корабель "Сергій Котов" у Чорному морі був потоплений українським спецназом, повідомило Головне управління розвідки України у вівторок вранці
У Чорному морі був потоплений ще один російський військовий корабель. Фото - rbc.ua

У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР Міноборони України «Група 13» атакував сторожовий корабель Чорноморського флоту Російської Федерації «Сергій Котов». У результаті атаки морських безпілотників «Магура V5» російський корабель проекту 22160 «Сергій Котов» отримав пошкодження корми, правого та лівого бортів. «Котов» постраждала від пожежі в територіальних водах України, поблизу Керченської протоки. Вартість затонулого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

– йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Kreschatic», Росія запустила проти України 22 ударних безпілотника, 18 з них системи ППО знищили над Одеською областю, повідомили у ВПС України у вівторок вранці.

Українські військові заявили, що стримали російський наступ біля Авдіївки, міста, захопленого минулого місяця, але російські війська перегруповуються південніше навколо Новомихайлівки.

Британія закликала Німеччину поставити українським військовим ракети далекого радіусу дії Taurus, незважаючи на незручний витік в російське телебачення надсекретної розмови за участю офіцерів ВПС Німеччини. 38-хвилинний запис опублікувала в п’ятницю кремлівська пропагандистка, головний редактор телемережі RT Маргарита Симоньян. Велика Британія посилила лобіювання щодо ракет Taurus, радіус дії яких становить 500 км, що вдвічі перевищує дальність англо-французької системи озброєння Storm Shadow/Scalp, яку вже передали Києву. Однак канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок заявив, що не надаватиме ракети, які можуть вразити Керченський міст, що з’єднує Росію та окупований Крим.

Taurus
Фото – itc.ua

Військова розвідка України здійснила кібератаку на сервери російського Міноборони та заявила, що отримала доступ до «маси секретних службових документів».

Міністр оборони України Рустем Умеров повідомив, що в понеділок він і командувач ЗСУ Олександр Сирський обговорили з міністром оборони США Ллойдом Остіном ситуацію на фронті та постачання озброєнь. Сирський окремо зазначив, що вони також спілкувалися з міністром оборони Великої Британії Грантом Шеппсом і начальником штабу оборони Великобританії сером Тоні Радакіним, обговорюючи потреби української армії та розвиток військово-морських можливостей України.

Україна заявила, що не бачила 16 мільярдів євро надходжень від двох донорських конференцій, які відбулися в Польщі в 2022 році. Дві події в 2022 році зібрали 10 і 6 мільярдів євро відповідно, заявив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Голова ядерної служби ООН Рафаель Гроссі заявив, що має намір обговорити плани Росії щодо Запорізької АЕС, яку вона окупувала в Україні, під час зустрічі цього тижня з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 740 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *