Половина артилерійських снарядів, поставлених Росії Північною Кореєю, є непридатними – ГУР

Заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький заявив, що снаряди, відправлені Кім Чен Ином для підтримки військових зусиль Володимира Путіна, мають вік понад півстоліття і часто не спрацьовують
Заступник керівника ГУР заявив, що половина з 1,5 мільйона артилерійських снарядів, поставлених Росії Північною Кореєю, є непридатними до використання. Фото - KCNA

Коментуючи поставки зброї з КНДР до Росії, як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, в розмові з ЗМІ Скібіцький зокрема сказав:

Станом на сьогодні, враховуючи наявну статистику, Росія вже імпортувала з КНДР півтора мільйони боєприпасів. Однак ці снаряди були зроблені в 70-80-х роках. Половина з них не працює, а решта потребують або ремонту, або перевірки перед використанням.

Північна Корея віддає старі речі, нарощує внутрішнє виробництво та просить певні технології в обмін, зокрема технології ракет і підводних човнів, з метою розвитку власної оборонної промисловості. Це ще раз доводить, що Росії не вистачає власних виробничих потужностей для швидкого нарощування виробництва ракет. Якщо ні, навіщо їй просити Північну Корею?

Міністр оборони Південної Кореї говорячи про поставки зброї минулого місяця попередив, що Пхеньян відправив до Росії мільйони артилерійських снарядів після того, як Кім Чен Ин зустрівся з Путіним на саміті у вересні минулого року.

Також раніше ми писали про те, що Північна Корея припинила поставки зброї до Росії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати