Війна в Україні: головні новини станом на 746 день повномасштабного російського вторгнення

Папа Римський Франциск в інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати, як він назвав, мужність викинути «білого прапора» і домовитися про припинення війни з Росією
Папа Римський закликав Україну мати мужність продемонструвати «білий прапор» та домовитися про припинення війни. Фото - rsi.ch

Як повідомляє «Kreschatic», Франциск зробив свої коментарі в інтерв’ю, записаному минулого місяця швейцарській телекомпанії RSI, задовго до останньої пропозиції президента Туреччини Таїпа Ердогана в п’ятницю провести саміт між Україною та Росією, щоб війна в Україні припинилася, пише Guardian. «Не соромтеся вести переговори, поки все не погіршиться», — сказав 87-річний понтифік.

Турецькі та американські офіційні особи провели вичерпні переговори щодо війни в Україні та Секторі Газа та різноманітних двосторонніх питань під час зустрічей у Вашингтоні, заявив міністр закордонних справ Туреччини пізно в п’ятницю. Хакан Фідан сказав, що обговорював шляхи припинення вторгнення Росії в Україну з офіційними особами, в тому числі з американським колегою Ентоні Блінкеном, повторивши, що Анкара вважає, що настав час обговорити шляхи припинення війни, але Туреччина не побачила такої готовності з боку Києва та Москви. «Нам потрібна основа для розмов, щоб ця війна припинилася, і діалог, щоб запобігти гіршим кризам, і ми закликаємо до цього», – сказав Фідан.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що виступає проти відправки західних військ в Україну, навіть для проведення навчальних місій, в інтерв’ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, опублікованому в суботу. Кемерон сказав, що навчальні місії найкраще проводити за кордоном. За його словами, розміщення іноземних солдатів в Україні стане ціллю для Росії.

війна в Україні
Фото – ukr.net

Міністр закордонних справ Польщі каже, що присутність сил НАТО в Україні «не є немислимою» і що він поважає президента Франції за те, що він не виключив цю ідею. Минулого місяця Еммануель Макрон заявив, що не можна виключати можливість направлення західних військ в Україну. Радек Сікорський сказав, що він цінує ініціативу Макрона, «оскільки йдеться про те, що Путін боїться, а не ми боїмося Путіна».

Московський суд засудив до 10 діб арешту студента, який перейменував свою мережу Wi-Fi. Студент Московського державного університету замінив назву мережі зі свого Wi-Fi-роутера на «Слава Україні». Суд визнав його винним у «публічній демонстрації нацистської символіки… або символіки екстремістських організацій», повідомляє РІА-Новости.

Росія заявила в суботу, що знищила 47 українських безпілотників протягом ночі над своїми південними регіонами, в основному в районі Ростова, що межує з Україною.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 745 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *