Стало відомо, скільки військово-транспортних літаків втратила Росія з початку повномасштабної війни

З початку повномасштабної війни в Україні 10 російських військово-транспортних літаків було втрачено або пошкоджено
Першим військово-транспортним літаком, втраченим Росією за час повномасштабної війни, став Ан-26. Фото - dialog.ua

Як повідомляє «Kreschatic», підрахунки провело російське видання Верстка. Втрати російських літаків включають як і ті, що були на землі, так і ті, що зазнали аварії під час польоту.

Першим військово-транспортним літаком, втраченим під час війни, став Ан-26. Він упав приблизно за 130 км від кордону з Україною, у Воронезькій області 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгнення. Внаслідок цього загинули всі члени екіпажу.

Влітку 2022 року під Рязанню розбився Іл-76. На борту було дев’ять членів екіпажу, п’ятеро з них загинули.

Втрати російських літаків
Російський військово-транспортний літак Іл-76. Фото – rbc.ua

На початку березня 2023 на авіазаводі в Ульяновську під час випробувань вибухнув літак Іл-76МД-90А (глибока модернізація Іл-76). Через два місяці в результаті атаки безпілотниками військового аеродрому в Брянській області невеликі пошкодження отримав Ан-124, що не експлуатувався.

У серпні 2023 року безпілотники атакували аеропорт Пскова: за даними української розвідки, було вражено чотири Іл-76.

За три неповні місяці 2024 року втрати російських літаків вже становлять два військових транспортника Іл-76. Перший був збитий 24 січня неподалік села Яблонове Білгородської області. Міноборони Росії заявило, що в результаті загинули 74 особи, 65 з яких – українські військовополонені, яких нібито везли на обмін.

Втрати російських літаків
Втрачені та пошкоджені російські військово-транспортні літаки. Інфографіка – Верстка

12 березня в Іванівській області впав другий Іл-76. Міноборони повідомило, що на борту знаходилося вісім членів екіпажу та семеро пасажирів, за даними телеграм-каналу 112, всі вони загинули. Під час аварії Іл-76 загинули льотчики з Оренбурзької та Тверської областей, повідомили губернатори цих регіонів. Кількість загиблих та їхніх імен вони не назвали.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що стали відомі попередні причини падіння російського військового літака Іл-76 у Бєлгородській області

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *