Без грошей, але с заявами про підтримку: з чим глава Пентагону їде на черговий Рамштайн

Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок спробує переконати європейських союзників у тому, що адміністрація президента Джо Байдена все ще віддана підтримці України, незважаючи на те, що у Вашингтона фактично закінчилися гроші, щоб продовжувати озброювати Київ, і мало ознак того, що Конгрес зробить кроки для їх виділення
Глава Пентагону на Рамштайні без грошей спробує переконати союзників у непохитній підтримці України. Фото - wfxrtv.com

Остін керуватиме щомісячною зустріччю, відомою як контактна група з питань оборони України (UDCG), яка відбудеться на авіабазі Рамштайн у Німеччині, у якій візьмуть участь близько 50 союзників, які надають військову підтримку Україні, пише Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», спікер Палати представників Конгресу від Республіканської партії Майк Джонсон наразі відмовляється призначити голосування щодо законопроекту, який передбачав надання Україні ще 60 мільярдів доларів, а Білий дім намагався знайти способи надіслати допомогу Києву.

У Пентагоні заявили, що Остін, який здійснює свою першу закордонну поїздку після лікування раку передміхурової залози, повторить, що Вашингтон відданий Україні. Але офіційні особи кажуть, що брак доступного фінансування вже впливає на війну в Україні, і українським силам доводиться керувати обмеженими ресурсами.

Я думаю, що наші союзники чітко усвідомлюють ситуацію з нашим фінансуванням, а українці більше, ніж будь-хто, відчувають дефіцит, який є результатом того, що ми не можемо постачати озброєння.

– сказав високопоставлений чиновник оборони США на умовах анонімності.

Рамштайн
Ллойд Остін. Фото – Reuters

Минулого тижня адміністрація Байдена заявила, що надішле Україні 300 мільйонів доларів військової допомоги, але додала, що це був надзвичайний крок після виявлення економії від військових контрактів Пентагону.

Чиновники не виключають, що вони можуть знайти додаткові заощадження, але вони кажуть, що цієї суми буде недостатньо, щоб компенсувати відсутність рішення Конгресу.

Експерти кажуть, що Остін зіткнеться зі скептично налаштованою аудиторією в Європі.

Лідерам США стає все важче і важче подорожувати до Європи, з повідомленнями про те, що Сполучені Штати віддані Україні в довгостроковій перспективі.

– сказала Рейчел Ріццо, старший науковий співробітник Європейського центру Atlantic Council у Вашингтоні.

Повідомлення про ці довгострокові фінансові, військові та економічні зобов’язання суперечать реальності того, що відбувається на Капітолійському пагорбі.

– додє Ріццо.

На спільній прес-конференції в Берліні в п’ятницю канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підтвердили свою підтримку Україні, чиї війська, які відчувають брак боєприпасів, стикаються з найважчими битвами з перших днів російського вторгнення два роки тому.

Європейська підтримка стає дедалі ключовою, оскільки Байден не може отримати великий пакет допомоги Україні через Конгрес, і більша частина його зовнішньополітичної енергії зараз зосереджена на війні в Газі.

Але офіційні особи США кажуть, що реальність така, що без Сполучених Штатів європейської підтримки України буде недостатньо, щоб захиститись від російських сил.

Немає способу, яким наші союзники можуть справді об’єднати сили, щоб компенсувати відсутність підтримки США.

– сказав високопоставлений чиновник оборони США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ллойд Остін і Ентоні Блінкен виступили з екстреною заявою про необхідність негайно виділити пакет допомоги Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *