​​В Укренерго розповіли про стан енергосистеми України після атаки росіян по об’єктах енергетики

Вночі енергооб’єкти на Дніпропетровщині атакували російські БПЛА, все ще є відключені споживачі в Харкові та Хмельницькій області, діють графіки відключень на Одещині
Енергосистема працює збалансовано, дефіцит не прогнозується. Фото - thepage.ua

Про стан енергосистеми України після масованої атаки Укренерго повідомило в Telegram, інформує «Kreschatic». Після атаки російських сил на енергетичні об’єкти в Дніпропетровській області вночі, значна частина устаткування однієї із підстанцій була пошкоджена, а дві головні електролінії напругою 330 кВ були відключені через обстріли. Це призвело до виведення з роботи резервної системи живлення Запорізької атомної електростанції. На щастя, ремонтні бригади вже зуміли відновити роботу однієї з ліній напругою 330 кВ.

Складність ситуації в Харківській області полягає у тому, що фахівці змушені працювати над відновленням живлення споживачів за допомогою резервної системи. У Хмельницькій області також тривають відключення споживачів і проводяться ремонтні роботи.

У Одеській області діють графіки годинних відключень, які є необхідним заходом через мережеві обмеження, спричинені пошкодженням підстанцій “Укренерго”, та зростанням споживання. Деякі ділянки мережі не можуть передати необхідний обсяг електроенергії, необхідного для задоволення зростаючих потреб споживачів. Додаткова інформація про стан енергосистеми та графіки відключень доступна на офіційних веб-сайтах місцевих обленерго.

Також протягом доби енергопостачання споживачів було повністю відновлено на території Дніпропетровської області.

стан енергосистеми
Фото – Укренерго/Telegram

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія 22 березня здійснила масований обстріл енергетичної інфраструктури України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *